Cum să ai grijă de laptopul tău? 7 sfaturi utile

Modul în care folosești și întreții computerul personal are un impact semnificativ asupra performanței și duratei de viață a acestuia. Laptopul este un dispozitiv indispensabil, care poate fi utilizat cu mare ușurință acasă, la birou, în mijloacele de transport în comun sau în parc. Iar asta deoarece a devenit extrem de mobil, însă, tocmai acest mare avantaj conduce la necesitatea adoptării unei atitudini serioase în ceea ce privește îngrijirea sa. Iată ce trebuie să faci ca să-ți păstrezi gadget-ul funcțional pentru cât mai mult timp:

  1. Transportă-l întotdeauna într-o husă specială

Chiar dacă nu ești o persoană pretențioasă, laptopului tău nu-i stă deloc bine aruncat într-o geantă împreună cu tot felul de lucruri care îi pot deteriora carcasa. Pe cât de portabil a devenit acest device modern, pe atât este de simplu să-l strici în timpul transportului. Fie că pleci la serviciu, în vacanță sau la un prieten, de fiecare dată trebuie să-l așezi într-o husă specială. Pe Mobino.ro găsești accesorii pentru laptop interesante și utile, care îți vor fi de ajutor să eviți orice incident pe parcursul deplasărilor.

  1. Ferește dispozitivul de murdărie și praf

Este foarte important să păstrezi laptopul curat, într-o încăpere bine ventilată și fără praf, în care nu sunt animale de companie. Dacă ai obiceiul să mănânci atunci când lucrezi, este posibil ca firimiturile să ajungă sub tastatură. Totodată, de preferat ar fi să nu consumi nici lichide în apropierea dispozitivului pentru că dacă verși cafea, apă ori suc poți strica elementele plăcii de bază.

  1. Curăță cu atenție toate componentele

Tastatura, ecranul și gurile de ventilație trebuie să fie frecvent curățate cu o lavetă fină și o soluție specială de curățat. Praful poate ajunge foarte repede peste tot, chiar și în circuitele sau ventilatoarele din interiorul computerului și influențează buna funcționare a laptopului. Ai grijă totuși să nu pulverizezi soluțiile de curățare direct pe dispozitiv, să eviți șervețelele din hârtie și substanțele care conțin amoniac.

  1. Folosește laptopul pe o suprafață dură și netedă

Poate că este mai simplu să ții computerul în pat sau pe genunchi, însă, în felul acesta nu faci altceva decât să-i blochezi căile de aerisire. Dacă îl așezi pe o suprafață plată, mai dură, dispozitivul se poate ventila în mod corespunzător și nu se va mai încinge, riscând să se strice. Iar ca să te asiguri că totul este în regulă poți să achiziționezi un cooling pad, respectiv un suport special care include și ventilatoare alimentate pe USB pentru răcirea componentelor.

  1. Instalează un antivirus bun

Virușii reprezintă una dintre cauzele frecvente ale defectării laptopului. Pe termen lung programele nedorite îți pot aduce pagube tot mai mari, așa că este necesar să investești într-o licență antivirus ca să-ți păstrezi dispozitivul în siguranță.

  1. Ia în considerare schimbările de temperatură

Deși computerele moderne sunt foarte avansate, fragilitatea rămâne unul dintre minusurile lor. Temperatura este un inamic semnificativ, de aceea trebuie să te asiguri că laptopul funcționează întotdeauna într-un mediu adecvat. În situația în care-l folosești undeva unde este rece, ține cont să nu-l pornești imediat cum ajungi din nou la căldură, și invers. Componentele sale au nevoie să se acomodeze cu temperatura și să fie evitat șocul termic.

  1. Nu-l ține în permanență conectat la electricitate

Dacă obișnuiești să utilizezi laptopul într-un loc fix, cum ar fi pe un birou și alimentat la priză tot timpul, riști să scurtezi durata de viață a bateriei. Ideal ar fi ca măcar o dată sau de două ori pe săptămână să descarci complet bateria pentru a o calibra. De asemenea, dacă ai scos acumulatorul dintr-un anumit motiv, nu lăsa dispozitivul prea mult fără acesta pentru că unul dintre rolurile ale este să ferească laptopul de fluctuațiile de tensiune.

Cu siguranță sunt o mulțime de alte lucruri pe care ar trebui să le faci pentru funcționarea optimă a dispozitivului tău. Recomandat ar fi să acorzi atenție cât mai multor aspecte pentru referitoare la protejarea laptopului tău, mai ales că este costisitor să-l înlocuiești și poți risca să pierzi informații foarte importante.

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-macbook-tabel-196655/

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5