30 septembrie - ultimul termen pentru plata impozitelor şi taxelor locale

Biroul de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei oraşului Beclean aduce la cunoştinţa persoanelor fizice şi juridice că ultimul termen scadent pentru plata impozitelor şi taxelor locale se împlineşte la data de 30 septembrie 2023. 

Pentru a evita plata majorărilor de întârziere, reprezentanţii biroului recomandă contribuabililor să achite la termen impozitele şi/sau taxele datorate pentru: clădiri, teren, habitat, mijloace de transport, garaje, sau altele, în conformitate cu hotărârile Consiliului Local şi cu prevederile legale.

Nivelul penalităţilor de întârziere este de 2% din cuantumul obligaţiilor fiscale principale neachitate în termen, calculat pentru fiecare lună sau fracţiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent şi până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

Toate impozitele și taxele locale pot fi plătite și online, prin platforma ghișeul.ro unde s-a înrolat și Primăria Beclean.

Site-ul www.ghiseul.ro  oferă informații utilizatorilor contribuabili în ceea ce privește bunurile impozabile, termenele de plată, debite, plăți realizate, toate acestea pentru toate categoriile de impozite și taxe, chirii, amenzi.

Baza de date cu informațiile solicitate se actualizează în mod automat. Aplicația preia cereri on-line de acces în sistem, conține o secțiune de formulare de declarații on-line, așadar, orice contribuabil își va putea consulta situația financiară: patrimoniu, taxe instituite, plăți, termene de plată.

De asemenea, Primăria Beclean anunță toți contribuabilii, persoane fizice sau juridice, că impozitele și taxele locale se pot achita la sediul instituției de pe Aleea Trandafirilor nr. 2, la ghișeul Casieriei – Serviciul Impozite și Taxe Locale, după următorul program: luni-vineri: de la ora 8.00 la ora 15.00.

Toate plățile se pot efectua și cu ajutorul cardului bancar prin dispozitiv de plată POS.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5