343.920 lei – excedent bugetar pentru Primăria oraşului Năsăud

Legislativul local al oraşului Năsăud, întrunit în şedinţa ordinară a lunii ianuarie, a aprobat Proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Mircea Romocea referitor la aprobarea utilizării sume de 343.920 lei din excedentul anului 2013, pentru acoperirea integrală a deficitului secţiunii de dezvoltare.
Aşa cum a explicat contabilul şef al Primăriei, ec. Gheorghe Stoian, „Operaţiunea financiară regularizează bugetul oraşului. Ţinând cont că în primul trimestru al anului 2014, instituţia are de achitat mai multe lucrări de investiţii care sunt în derulare din anul trecut (2013), iar încasările ce se vor realiza nu vor acoperi cheltuielile, este în interesul tuturor ca acest PH să fie aprobat de către dumneavoastră”.
Astfel, aleşii locali au aprobat ca întreaga sumă din excedentul anului trecut să fie alocată pentru dezvoltare.
Excedentul anual al bugetului local rezultat la încheierea exerciţiului bugetar se poate reporta în exerciţiul financiar următor şi se utilizează în baza hotărârilor autorităţilor deliberative, în baza prevederilor din Ordinul Ministerului Finanţelor Publice nr. 202/17.12.2013, pentru aprobarea Normelor Metodologice privind încheierea exerciţiului bugetar al anului 2013.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5