4 bistriţeni admişi la specialitatea Jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistriţa Năsăud, prin Biroul Resurse Umane, a organizat campania de recrutare a tinerilor care doresc să devină jandarmi. Patru tineri, domiciliaţi în judeţ au optat pentru Academia de Poliţie “Al. Ioan Cuza” - specialitatea Jandarmi. Dintre aceştia, doar unul a fost declarat “Admis” iar în următorii trei ani va urma cursurile acestei instituţii de învăţământ.
În schimb, pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni, au optat în această vară, un număr de 15 tineri, fiind depuse în acest sens, la sediul Jandarmeriei bistriţene 15 dosare de candidat.
În urma susţinerii probelor eliminatorii: examenul psihologic, reexaminarea medicală, respectiv proba sportivă, din cei 15 tineri, la proba scrisă la Limba şi Literatura Română şi la o limbă străină, au intrat un număr de 8 candidaţi, dintre aceştia fiind declaraţi “Admis” doar trei tineri. Dacă în acest an, din cei 19 candidaţi au fost două fete, în anul 2011, din 83 candidaţi recrutaţi pentru admiterea la unităţile de învăţământ cu profil militar, 7 au fost fete. Anul trecut, 15 candidaţi au trecut cu bine de acest examen, în acest an 4 tineri fiind declaraţi admişi. Cei care au fost admişi la examenul din acest an sunt domiciliaţi în Bistriţa, Beclean şi Maieru.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5