5 conditii minime pe care ORICE firma trebuie sa le asigure angajatilor!

In zilele noastre, foarte multe firme, in special cele mici sau de apartament cum se mai numesc, nu asigura minimul de confort de care are nevoie un angajat. Din aceasta cauza, cel din urma nu reuseste sa isi arate potentialul maxim, iar relatia dintre el si angajator poate deveni una destul de tensionata.

Astfel, daca ai o firma si cativa angajati sau urmeaza sa iti maresti echipa, ar trebui sa stii ca exista cateva lucruri pe care trebuie neaparat sa le asiguri, astfel incat rezultatele sa nu intarzie sa apara!

Iata care sunt conditiile pe care ar trebui sa le asiguri angajatilor:

1. Apa potabila

Chiar daca pare un lucru banal, angajatii tai trebuie sa aiba la dispozitie in orice moment apa de baut. De aceea, un dozator de apa se poate dovezi o solutie excelenta, indiferent ca il alegi pe cel care se leaga la retea sau unul cu bidon. O sa constati ca, mai ales pe timp de vara, aceasta solutie este salvatoare! Mai mult decat atat, nu vor aparea frustrari cu privire la disponibilitatea apei, iar angajatii nu vor fi nevoiti sa isi intrerupa activitatea pentru a merge sa isi cumpere un bidon cu apa. De altfel, daca spatiul unde ai birourile iti apartine, poti lua in considerare si un filtru pentru apa, care elimina bacteriile si nu consuma energie.

2. Scaun ergonomic

Nimic nu este mai putin confortabil decat ca un angajat sa stea peste 8 ore pe un scaun care nu este potrivit lucrului la birou. Din cauza acestuia pot aparea dureri de spate si, implicit, nemultumiri. Astfel, orienteaza-te catre scaune ergonomice, astfel incat oamenii care lucreaza pentru tine sa se simta confortabil intreaga zi si sa ii ajute in coordonarea intregului corp.

3. Calculator performant

Presupunand ca iti doresti rapiditate si munca de calitate din partea angajatilor, trebuie sa le pui la dispozitie cel mai bun echipament. Astfel, pentru cei care depind de calculatoare, este necesar sa detii unele performante, iar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Un calculator sau un laptop care are nevoie de un timp indelungat de raspuns nu va face altceva decat sa scoata din ritm o persoana care lucreaza.

4. Bucatarie/sala de mese

Pauza este foarte importanta pentru fiecare persoana in parte. Este momentul cand se deconecteaza de la sarcini pentru cateva zeci de minute, motiv pentru care este necesar un spatiu special amenajat, avand cuptor de microunde si vesela. Nu este recomandata masa in spatiul de lucru, intrucat productivitatea va fi scazuta.

5. Consumabile

Luand in considerare ca acestea vor fi necesare lucrului, in calitate de angajator trebuie sa le asiguri. Astfel, pune-le la dispozitie agende, pixuri, post-it-uri si alte consumabile necesare la birou, in functie de domeniul de activitate al firmei. Fii atent la nevoile celor din jurul tau, iar ei vor munci cu drag pentru tine.

Tine cont ca, pe langa conditiile minime, de bun simt, enumerate mai sus, in calitate de angajator mai ai si altele, despre care poti afla mai multe documentandu-te corespunzator.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5