Amenajarea unei săli de așteptare: 3 sfaturi practice

Sala de așteptare este, de regulă, locul în care petrecem minute bune atunci când avem o programare. Cercetările recente au demonstrat că în general, timpul petrecut de o persoană în sala de așteptare a unui cabinet medical de exemplu, este de aproximativ 20 de minute. 

De aceea, pentru a lăsa impresia unei experiențe plăcute, este important ca persoanele să se simtă confortabil și relaxate în spațiul pus la dispoziție de acea clinică.

În aceeași măsură, metaforic vorbind, o sală de așteptare este o carte de vizită a brandului pe care îl reprezinți și implicit a serviciilor pe care le oferi. Din aceste motive, poate fi provocator să planifici designul unui astfel de spațiu. Descoperă cum să îți amenajezi sala de așteptare, astfel încât pacienții tăi să se simtă cât mai confortabil!

  1. Accesoriile disponibile

Pentru a crea un cadru plăcut, încearcă să integrezi în designul sălii tale de așteptare diferite obiecte practice pe care persoanele care așteaptă să le poată folosi. Spre exemplu, poți să le pui la dispoziție diferite cărți, reviste din domeniu, integrame și ghiduri informative pe care le pot răsfoi în timp ce așteaptă. Poți monta chiar un televizor la care să poată privi.

De asemenea, este important să creezi o ambianță relaxantă deoarece există persoane care pot avea emoții înainte de a intra în cabinet. În acest scop, alege plante decorative, acvarii cu pești, tablouri sau difuzoare de parfum elegante și minimaliste de la Market Aroma care să ofere spațiului o mireasmă plăcută. 

Astfel, vei reuși să creezi o ambianță liniștitoare pentru toți cei care îți vor trece pragul. Aromaterapia ajută chiar și pe cei mai anxioși, emoționați pacienți să devină mai relaxați.

  1. Mobilier de calitate 

O sală de așteptare poate reprezenta primul contact al clienților tăi cu serviciile pe care le oferi. Din acest motiv, o primă impresie bună este vitală pentru a avea un brand popular. 

Fie că vorbim de scaune, fotolii, canapele sau mese, nu îți limita bugetul atunci când vine vorba de alegerea mobilierului de calitate. Alege să mobilezi sala de așteptare cu scaune cu burete moale, cu o masă unde pacienții să poată scrie sau cu o canapea confortabilă. 

Este important să creezi condiții plăcute deoarece uneori timpul de așteptare se poate dovedi destul de mare și de regulă, ideea de așteptare pe un scaun inconfortabil nu este de dorit.

  1. Culorile potrivite

Impactul culorilor specifice sălii de așteptare poate influența foarte mult starea generală a unei persoane. Spre exemplu, este dovedit faptul că paleta cromatică rece imprimă o stare de neliniște și strictețe. În schimb, culorile calde oferă un sentiment de familiaritate și pot da impresia unei încăperi liniștitoare, plăcute.

De asemenea, trebuie să oferi atenție și echilibrului cromatic al acesteia. Alege elemente de decor care să se potrivească gamei cromatice care predomină în sala ta de așteptare. Raportează-te și la tipul de servicii pe care îl oferi. Spre exemplu, sala de așteptare a unui cabinet medical va fi, de cele mai multe ori, vopsită în alb. În industrii mai creative, poți folosi culori precum orange, verde sau roz. 

Astfel, este foarte important să creezi clienților tăi condiții plăcute și relaxante de așteptare. Vor simți că sunt într-un mediu prietenos și vor avea mai multă încredere în calitatea serviciilor pe care le vor primi.  

În concluzie, sala de așteptare ar trebui să fie cât mai primitoare pentru a face o impresie de deschidere față de persoane noi și atenție la detalii. Pacienții tăi vor aprecia efortul și se vor simți mai relaxați înainte de a intra pe ușa cabinetului tău. 


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5