Cum să amenajezi livingul într-un mod ingenios și creativ

Stilul nordic se îndepărtează de încărcarea excesivă a camerei cu lucruri inutile și este recunoscut pentru detaliile subtile și starea reconfortantă pe care o transmite. Adesea, privitorul se simte în mijlocul naturii datorită materialelor naturale utilizate cât și a modului de amenajare al încăperii.

Dacă te afli în căutarea unor idei care să te inspire și ai vrea să-i oferi livingului un aer fresh și un aspect cât mai plăcut și în același timp funcțional, iată câteva sfaturi pe care le propune NORDA:

  1. Alege un design minimalist

Cunoscut ca un spațiu ideal pentru socializare - atunci când vin musafirii în vizită, dar fiind și una dintre camerele pe care le utilizăm cel mai des, un living modern ar trebui să faciliteze accesul către toate celelalte încăperi ale casei. Așadar, nu încărca prea mult camera cu texturi, culori sau piese de mobilier în exces, în caz contrar, efectele vizuale obținute vor obosi privirea. Specialiștii ne sfătuiesc să lăsăm cât mai mult spațiu liber între elementele diferite din decor pentru ca ochiul să perceapă încăperea aerisită și să nu aibă senzația de sufocare. Poți opta pentru un singur punct de interes al livingului și îl poți dezvolta. De exemplu, poți apela la o vază de culoare deschisă în care să așezi un buchet de flori colorate.

  1. Optează pentru vitrine moderne 

Încadrarea unor dulapuri moderne sau ale unor vitrine în living îi vor conferi camerei un aspect estetic deosebit și vor îndeplini totodată și un rol practic, pe lângă cel estetic. Păstrează o armonie între piesele de mobilier și decorațiuni, astfel încât să creezi o ambianță plăcută. Și bineînțeles nu uita regula de bază – fără prea multe accesorii care să încarce inutil spațiul.

  1. Alege o singură culoare

Poți opta pentru un living vopsit în tonuri de gri, bej, alb sau negru pentru a realiza spații nominale cu accente puternice. De altfel, culorile și combinațiile monocrome urmăresc crearea unei senzații de intimitate, aerisire și de amplificare a spațiului. De exemplu, spațiile bine optimizate în care predomină culoarea albă contribuie la un echilibru vizual oferind privitorului o senzație de relaxare și de eliberare. De asemenea, pentru un living îndrăzneț, poți opta pentru un tapet interesant sau poți vopsi un perete într-o altă culoare. Pune-ți imaginația și creativitatea în valoare, iar rezultatele vor fi spectaculoase!

  1. Alege piese de mobilier simple și cu linii fine

Designerii de interior optează pentru materiale naturale, cum este, de pildă, lemnul (stejar, fag, salcâm, păr, mesteacăn). Altfel spus, indiferent de piesele de mobilier alese pentru a le integra în ambianța livingului – dulapuri moderne, scaune, fotolii, noptiere și comode, ar fi indicat să alegi materiale de calitate cu un puternic impact vizual.

  1. Utilizează o lumină difuză

Pentru a crea o atmosferă intimă și relaxantă, ai putea să optezi pentru lămpi de iluminat cu un design adorabil care să se potrivească cu celelalte elemente din decor.

Magazinul NORDA are o colecție extinsă de piese de mobilier, decorațiuni și textile din care poți alege pentru casă articolele care se potrivesc personalității tale. Așadar, dacă te afli în căutarea unor piese de mobilier cu bun gust care să îți ofere soluții practice, pe site-ul nordashop.ro vei găsi ceea ce te interesează.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5