3 elemente de bază într-un living modern
Ne place să avem o casă decorată ca în reviste. Dacă te afli în plin proces de amenajare a locuinței, înseamnă că ești în căutare de idei care să te inspire. Livingul este încăperea unde ne petrecem mare parte din timp. Aici ne relaxăm după o zi plină, ne bucurăm de momente cu familia sau socializăm cu prietenii. Este important ca prin toate elementele pe care le aduci împreună să obții armonie și confort.
Stilul modern este preferat de cei mai mulți dintre noi, fiind foarte întâlnit în amenajările interioare. Accentul pus pe linii și forme, spații luminoase și aerisite, caracterizate de ordine, poate fi o descriere succintă a ceea ce înseamnă stil modern. Dacă ești în căutare de idei și sfaturi de amenajare, atunci acest articol este pentru tine.
1. Canapeaua
O piesă de mobilier principală (de multe ori și cea mai mare), pe care s-o așezi prima în sufrageria ta, este canapeaua. Reprezintă un element de bază care poate da tonul livingului. Înainte de achiziție este important să te gândești cum o vei folosi, dacă vrei să fie extensibilă sau fixă.
Culoarea acesteia poate fi în armonie cu decorul camerei, adică vine să completeze tonurile dominante (ale parchetului, pereților) sau poate avea o culoare de accent. În acest al doilea caz poți opta pentru o culoare îndrăzneață, care să facă contrast cu restul tonalităților din cameră, de exemplu galben ori turcoaz. Această culoare de accent se mai poate regăsi în diverse obiecte de decor (un tablou, o carpetă s.a.).
Dacă o canapea în culoare aprinsă ți se pare prea mult, poți alege să aibă tapițeria în culoare neutră, cum ar fi gri și să o decorezi cu perne divers colorate. Indiferent de culoare, ține cont că înainte de toate canapeaua trebuie să fie confortabilă atât pentru tine și familie, cât și pentru musafiri. Dacă ai nevoie să o folosești și în rol de pat, deci extensibilă, neapărat trebuie să o probezi, să te întinzi pe ea înainte de a face achiziția.
2. Televizorul
Televizorul este un element de bază al livingului, în jurul căruia ne adunăm de multe ori cu membrii familiei pentru a ne relaxa. Astăzi, datorită modelelor noi de televizoare, putem crea acasă un adevărat cinema. Înainte de a face achiziția noului tău televizor, este important să ții cont de câteva criterii, primul dintre ele fiind dimensiunea.
Trebuie să știi că mărimea televizorului se referă la lungimea diagonalei ecranului și este notată în inch. Este important să achiziționezi televizorul de la un magazin de încredere și să optezi pentru un brand de top, cum sunt televizoarele LG. Rezoluția populară aleasă pentru televizoare este cea full HD, ideală pentru vizionarea oricăror filme. Dar, dacă prioritară este o calitate cât mai bună a imaginii poți opta pentru un televizor 4K (Ultra HD). Un alt lucru la care să te uiți este funcția smart, care pe lângă programele TV îți oferă acces la internet și aplicații.
Dar unde il așezi? Distanța între televizor și canapea ar trebui să fie minim egală cu triplul diagonalei acestuia. Înălțimea lui trebuie să fie la nivelul ochilor. De exemplu, îl poți așeza pe o comodă sau ancorat de perete. De știut este că trebuie să se afle pe același perete cu fereastra sau pe un perete lateral. Televizorul nu se așază pe peretele opus ferestrei, pentru că lumina va bate în el și în timpul zilei nu te vei putea uita.
3. Obiecte de iluminat
Iluminatul contribuie semnificativ la atmosfera livingului și implicit la starea noastră de spirit. Dacă ai o diversitate de surse de lumină, poți face ca livingul tău modern să fie primitor atât pentru a găzdui o petrecere, a lucra de acasă sau a leveni seara la finalul zilei. De exemplu, un variator de lumină (cunoscut și sub numele de dimmer) te ajută să controlezi intensitatea luminii din livingul tău, de la o lumină caldă și strălucitoare la una intimă.
Diversitatea o poți obține cu ajutorul diferitelor tipuri de iluminat. Prima dată trebuie menționat iluminatul general, pentru care poți pune în living mai multe lustre tip pendul sau dacă ai un proiect îndrăzneț, poți opta pentru un candelabru. Apoi ia în considerare iluminatul de accent, pe care îl poți folosi pentru piesele de mobilier, folosind spoturi încastrate. Un alt tip de iluminat este cel de lucru, care te ajută să-ți îndeplinești o activitate. Ca exemplificare, poți avea în living un lampadar, la lumina căruia să citești.
Ține cont și de faptul că lumina poate fi caldă sau rece, de aceea va trebui să acorzi atenție becurilor. Lumina caldă are o temperatură de culoare mai scăzută, pe când lumina rece are o temperatură de culoare mai ridicată. Pentru living se recomandă lumina caldă, care oferă o atmosferă confortabilă, primitoare, linișitită. Astfel, va trebui să citești eticheta și să observi gradele Kelvin. Dacă alegi lumină caldă, caută ca pe cutia becului să scrie 2000 K - 3000 K.
Gândește proiectul de amenajare al livingului tău modern ca pe un tot unitar. Pentru un design reușit toate elementele trebuie să fie în echilibru. La final vei avea impresia că fiecare obiect introdus, fie el piesă de mobilier sau obiect decorativ, este așezat acolo dintr-un motiv bine gândit. Spor la cumpărături și la amenajat!
Adaugă comentariu nou