3 idei pentru amenajarea livingului

Cel mai probabil, livingul este locul din casă în care petreceți timp semnificativ. Este un spațiu în care fiecare își are deja colțișorul lui, respectiv mica sa oază de bine. Fotoliul este pentru lectura de seară, la lumina lampadarului, canapeaua pentru serile de cinema și zona de podea pentru jocul celor mici. 

Cum poți totuși să îți amenajezi un living care să arate ca în revistele de design interior, fără să apelezi însă la serviciile unui specialist? Citește acest articol și lasă-te inspirat!

 

  1. Adaugă un strop de personalitate pereților

Dacă ești în căutarea unei soluții rapide de redecorare a livingului tău, cea mai la îndemână modalitate este aceea de a aplica tapet autocolant pe anumiți pereți sau chiar în întreaga încăpere. Atunci când îți dorești să obții un efect original, poți opta pentru tapetul 3D. Este făcut din spumă moale și conferă pereților un farmec aparte. De asemenea, gama de modele este variată, de la florale până la geometrice. 

Marele avantaj al tapetului îl reprezintă faptul că se aplică foarte ușor, chiar și de către persoanele fără experiență. Mai mult decât atât, schimbă imediat modul în care arată încăperea. În plus, întrucât plăcile sunt de mari dimensiuni, îl vei monta foarte repede. Dacă este cazul, îl poți decupa ușor cu un cutter sau cu o foarfecă, așadar nu vei avea nevoie nici de ustensile complicate.

 

  1. Creează un joc de culori interesant

Un mod de a-ți amenaja livingul astfel încât să fii convins că nu dai greș din punct de vedere coloristic este acela de folosi o gamă cromatică neutră. Așadar, optează pentru culori precum gri, bej, alb.

Totuși, este posibil să îți dorești să ieși puțin din monotonie. Poți face acest lucru foarte ușor dacă te orientezi către elementele de decor potrivite. De exemplu, tonurile neutre de mai sus se combină splendid cu o lampă de podea galbenă sau cu un tablou în care albastrul regal intens este nuanța dominantă. 

Chiar dacă nu ai foarte multă experiență în design interior, atât timp cât te rezumi la a folosi doar pe alocuri accente de culoare, nu ai de ce să îți faci griji că ai putea comite o greșeală stilistică. 

 

  1. Adaugă elementul surpriză

Când intri în living, îți dorești să fii întâmpinat de un spațiu călduros și primitor, nu-i așa? Cum ar fi, însă, dacă, atunci când ai păși în această încăpere, ai fi plăcut surprins de un element aparte? 

Dacă îți dorești ca personalitatea ta să fie pusă și mai bine în evidență prin modul în care ți-ai amenajat livingul, mizează pe un obiect, dar unul singur, care să capteze atenția privitorului. Un exemplu ar putea fi o piesă de design care iese din standarde și îți atrage privirea de cum pășești în încăpere. 

Există însă și alte opțiuni. O variantă ar fi un covor cu un joc geometric neobișnuit. În schimb, dacă ești iubitor de natură, poți alege să așezi într-un colț al camerei o plantă decorativă, de mari dimensiuni, care să „umple” spațiul cu vitalitate. De asemenea, poți obține același efect wow dacă vopsești un singur perete al livingului într-o culoare plină de personalitate, ca de exemplu un verde smarald.

Amenajarea livingului poate părea un proiect plin de provocări, mai ales dacă ești la prima experiență de acest gen. Ideile de mai sus te pot scoate din impas, atât în cazul în care ești în căutarea unei soluții simple, ușor de aplicat, cât și în cazul în care intenționezi să creezi un design care să iasă din sfera clasică printr-o tușă originală.

 

Sursă foto:

https://www.pexels.com/photo/green-2-seat-sofa-1918291/

 
 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5