5 gospodării afectate de ploi la Valea Mare ! Pensiunea Valea Măriilor, inundată

În data de 27.07.2014, de la ora 13:50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa Năsăud a fost anunţat prin sistemul unic de urgenţă 112 despre producerea unor inundaţii cauzate de fenomene meteorologice periculoase, ploi torenţiale şi intensificări ale vântului, în:

Comuna Şanţ, localitatea Valea Mare
- 5 gospodării afectate;
- 1 pod colmatat;
- 5 podeţe colmatate.
În data de 27.07.2014, forţe şi mijloace din cadrul I.S.U. „Bistriţa” (Grupa operativă şi G.I. Sg. Băi) au intervenit în localitatea Valea Mare, com. Şanţ, pentru înlăturarea efectelor negative generate de fenomenele meteo periculoase produse în ziua curentă, cu trei autospeciale. S-a acţionat pentru decolmatarea unui număr de cinci podeţe, un pod şi salvarea a trei animale mari.
Într-una din locuințe se aflau două persoane în vârstă, octogenare, care au reușit să se autoevacueze, fiind imediat preluate de echipajul de prim ajutor SMURD pentru monitorizare și asistență medicală, neimpunându-se transportul acestora la spital.
La unul din cele trei imobile, era organizată o tabără religioasă internaţională (Pensiunea Valea Măriilor). La acest eveniment au fost prezenţi 26 persoane, din care 25 (15 adulţi şi 10 copii) de naţionalitate română şi un cetăţean din Guatemala.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5