5 motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe robotică

Copilăria este vârsta jocului, iar cel mic învață să cunoască lumea din jur cu ajutorul jucăriilor. Astfel își dezvoltă abilitățile de comunicare și socializare, se obișnuiește să realizeze corelații și înțelege fenomenele mecanice, termice și electrice. Printre cele mai interesante jocuri pentru copii sunt roboții și kiturile de construcție. Iată care sunt principalele motive pentru care copilul tău ar trebui să învețe robotică, încă din clasele primare.

Copilul învață să facă raționamente pentru rezolvarea problemelor 

Școala devine o joacă serioasă, cu ajutorul roboticii. Prichindelul tău învață să construiască dispozitive mecanizate sau informatizate, pe baza schemelor de asamblare și a instrucțiunilor de folosire aflate în cutia fiecărui kit de robotică.

În acest mod copilul își dezvoltă gândirea analitică, se obișnuiește să facă raționamente și să rezolve probleme pe baza logiciii. Structurează informațiile, selectează detaliile utile, face asocieri între diferite elemente. Putem spune că robotica îl “învață cum să învețe”, ceea ce îi este de folos la toate materiile școlare.

Micul savant înțelege concepte științifice, de matematică și fizică  

Elementele teoretice din programa școlară îi pot crea copilului dificultăți de înțelegere, iar kiturile de robotică rezolvă acest impas. Pentru că jocurile cu roboți prezintă exemple practice, pe care cel mic le descoperă prin proprie experiență, noțiunile științifice devin mai ușor de înțeles.

Este vorba despre lecții de matematică și fizică, predate în joacă, pe care micul savant le descifrează ca pe niște povestiri, unde eroii sunt noțiuni precum viteză, forță, accelerație, distanță, energie. 

Prin robotică, copilul face primii pași spre lumea informaticii 

Dispozitivele digitale sunt prezente în viața noastră a tuturor, iar copilul tău este în contact cu lumea online încă din primii ani de viață. Robotica îl ajută să înțeleagă conceptele informatice, să nu rămână simplu utilizator de device-uri, pentru jocuri video și vizionarea filmelor de desene animate.

Cel mic învață despre algoritmi și coduri, deprinde primele noțiuni de programare și află care este legătura între teorie și practică în domeniul calculatoarelor. Prin roboții pe care îi găsești în magazinul online gameology.ro poți completa programa școlară a copilului cu materiale interesante și atractive.

Cel mic se obișnuiește să comunice cu ceilalți copii și să lucreze în echipă

Robotica are un rol important în dezvoltarea abilităților de comunicare la copii. Kiturile de robotică sunt de cele mai multe ori activități de grup, în care cei mici colaborează, se sfătuiesc pentru asamblarea corectă a roboților și se bucură împreună când reușesc experimentele din cadrul jocurilor.

Spre deosebire de alte jocuri tehnologice pe care copiii le realizează individual, robotica încurajează socializarea și contribuie la crearea unor echipe de lucru, în care cei mici sunt pe rând, profesori și elevi

Copilul descoperă prin robotică noi activități recreative  

Copilul trebuie să aibă preocupări diverse, care să-i dezvolte creativitatea și să-i faciliteze învățarea de lucruri noi. Robotica este unul dintre acele jocuri pe care cel mic le va găsi mereu interesante și-l va face să închidă tableta sau telefonul, ca să exploreze proiectele cu roboți.

Aceste activități recreative dezvoltă imaginația copilului, dexteritatea și încrederea în sine. Kiturile de robotică sunt educative fără să fie plictisitoare sau prea didactice. Reprezintă mixul ideal între relaxare, învățare și socializare.

Cyborgi, roboți spațiali, solari sau hidraulici, kituri de construcție coding robot, Logiblocs, kituri de programare Code-A-Maze - alege din gama de robotică cele mai interesante jocuri pentru copilul tău!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5