5 recomandări pentru a-ți alege corect forma ramelor ochelarilor de vedere

 

Alegerea corectă a ramei ochelarilor de vedere poate face diferența între un look reușit și unul care nu te avantajează. Pentru a obține o armonie deplină, va trebui să ții cont de aspectul feței tale. Fiecărei forme i se potrivesc anumite modele de rame pentru ochelari, care pot accentua sau ascunde anumite trăsături pe care poate vrei sau nu să le scoți în evidență. De aceea, am pregătit un mic ghid pentru tine care să te ajute să faci alegerea perfectă.

Există numeroase modele de ochelari de vedere care sunt mai mult sau mai puțin potrivite pentru anumite forme ale feței. Învață cum să le potrivești.

1. Forme de ochelari pentru fața rotundă

Alegerea ochelarilor potriviți pentru o persoană cu fața rotundă poate fi o provocare, dar prin cunoașterea unor principii de bază, procesul poate deveni mult mai simplu. Ramele potrivite sunt cele care adaugă un contrast vizual și adaugă câteva „unghiuri” acestei fețe. Fața rotundă, caracterizată prin pomeți proeminenți și linii rotunjite, este complementată cel mai bine de ramele dreptunghiulare sau pătrate. 

Aceste forme de rame aduc un echilibru vizual, făcând fața să pară mai lungă și mai subțire. Persoanele cu fața rotundă au de obicei o lățime și o înălțime a feței aproximativ egale, fără unghiuri sau linii pronunțate. Prin urmare, ramele cu unghiuri drepte pot ajuta la crearea unui contrast vizual.

2. Ce ochelari poți purta dacă ai fața ovală?

Dacă ai fața ovală, ești norocos, deoarece acesta este considerat cel mai armonios tip de față, care se potrivește cu majoritatea formelor de ochelari. Totuși, sunt câteva recomandări care pot face alegerea ochelarilor și mai ușoară. Caută niște rame de ochelari de vedere pentru femei sau pentru bărbați care să îți complimenteze trăsăturile într-un mod optim.

În general, formele geometrice, precum cele pătrate sau rectangulare, sunt cele mai potrivite pentru a contrabalansa rotunjimea feței, asigurând un echilibru vizual. Ramele cu linii clare și unghiuri ascuțite pot adăuga un plus de structură feței, oferind un aspect mai definit. Ochelarii cu rame groase sunt, de asemenea, o opțiune bună, acestea aducând un plus de personalitate și stil oricărui look.

3. Fața pătrată - ce ochelari alegi?

Pentru persoanele cu fața pătrată, alegerea ochelarilor poate fi o provocare. Fața pătrată este caracterizată prin linii dure și unghiuri proeminente, iar ramele pot accentua sau atenua aceste trăsături, în funcție de alegerea finală. Astfel, scopul este de a adăuga un echilibru vizual. 

Pentru această formă a feței, ochelarii cu forme rotunjite sau ovale sunt cei mai potriviți. Acestea pot diminua aspectul ascuțit al feței și pot conferi o impresie de blândețe. Astfel de rame pot scoate în evidență pomeții, făcând fața să pară mai lungă și mai îngustă.

4. Ochelarii perfecți pentru fața alungită

Persoanele cu fața alungită se pot bucura de o gamă largă de opțiuni în ceea ce privește alegerea ochelarilor, dar există câteva sfaturi care pot aduce un echilibru vizual mai mare. Vei avea nevoie de o variantă care să creeze impresia de lățime vizuală, pentru a contrabalansa lungimea feței. Formele de rame rotunde, ovale sau pătrate, dar cu colțuri rotunjite sunt considerate ideale. 

5. Fața în formă de inimă și ochelarii potriviți

Dacă ai o față în formă de inimă, adică ai fruntea largă și bărbia subțire, poți experimenta cu niște forme mai puțin tradiționale. De exemplu, ochelarii tip cat eye sau chiar și cei aviator pot fi potriviți pentru a-ți contura mai bine privirea și a atrage atenția în partea superioară a feței. Acest lucru poate fi dorit de către persoanele cu această formă a feței pentru a distrage atenția de la bărbia îngustă. Astfel, poți obține un echilibru vizual.

Fiecare formă a feței necesită un anumit tip de ramă de ochelari pentru a echilibra trăsăturile și a scoate în evidență frumusețea naturală. Înainte de a face această alegere, ar trebui să mergi la un control optometric. Mergi la Lensa Galați și programează-te la un control, iar apoi poți alege din showroom rama perfectă de ochelari care să se potrivească feței tale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5