5 sfaturi pentru alergare pe vreme rea

Alergatul poate fi practicat pe orice tip de vreme, atât timp cât ai la îndemână echipamentul potrivit și cunoștințe solide asupra condițiilor meteo specifice, astfel încât să reduci pe cât de mult posibil riscul de accidentare. 

 

Atunci când afară este vreme rea, multi pasionați ai acestui sport ies la mișcare, deoarece aerul este mai răcoros (condiție meteo ideală mai ales vara), iar traseele sunt mult mai libere. Te-ar tenta să alergi într-un astfel de context? Iată 5 sfaturi esențiale: 

1. Evită articolele vestimentare din bumbac  

Bumbacul este unul dintre cele mai confortabile materiale din care se realizează hainele, fiind plăcut la atingere și asigurând lejeritate, atunci când ia forma unor produse vestimentare precum tricourile, pantalonii scurți, maiourile sau pijamalele. 

 

Însă orice alergător cu un nivel minim de experiență îți poate spune că această țesătură naturală nu este potrivită pentru sesiunile tale de jogging, mai ales în cazul în care alergi pe ploaie. Motivul: reține foarte bine umezeala, astfel încât generează un disconfort ridicat. 

 

Pentru zile cu ploaie măruntă, burniță sau ninsoare, alege să porți jachete pentru alergare (strat exterior) și tricouri din material sintetic (strat interior), alături de pantaloni / colanți din poliester și șosete termoizolante. 

2. Alege încălțăminte potrivită pentru vreme rea

Cu siguranță, nu vrei să simți că picioarele sunt îmbibate în apă, iar tu ești nevoit să suporți această senzație până când ajungi acasă. Motiv pentru care îți recomandăm să comanzi online o pereche de încălțăminte pentru alergat pe vreme rea, cu următoarele funcții:

 

  • impermeabilitate - citește cu atenție informațiile din pagina online a produsului de care ești interesat, pentru a studia calitatea materialului. Alege o pereche pentru care producătorul garantează un nivel de impermeabilitate foarte ridicat. 

 

  • aderență - dacă alergi pe suprafețe mai puțin stabile, a căror stare a fost influențată de căderea precipitațiilor, asigură-te că tălpile sunt prevăzute cu striații suficient de adânci, pentru un control deplin al mișcărilor și stabilitate foarte bună.  

3. Poartă echipament sportiv în culori neon

Atunci când plouă, vizibilitatea poate fi extrem de scăzută, mai ales dacă alergi în timpul serii sau, dacă întreg cadrul este format din nuanțe cenușii. De aceea, este indicat să porți o jachetă pentru alergare sau o pereche de pantaloni într-o culoare neon

 

De asemenea, pe zone de pe piept și spate, precum și pe suprafața șepcii sau a căciulii, trebuie să existe o serie de inserții reflectorizante, pentru a putea fi observat de la distanță de alți alergători sau de bicicliști. 

4. Protejează cât mai bine device-urile de acțiunea apei 

În zilele cu ploaie, poartă atașat de braț un suport pentru smartphone din material impermeabil și cu închidere etanșă (ziplock). Un astfel de accesoriu pentru jogging pe vreme rea este confortabil și stabil, asigurând protecția necesară pentru device-ul tău mobil.

 

Totodată, utilizarea sa îți permite să asculți muzica preferată sau un episod nou de podcast, fără ca smartphone-ul să sufere defecțiuni. De altfel, un ziplock este recomandat pentru orice tip de vreme, deoarece nu mai ești nevoit să ai mâinile ocupate în timpul alergatului.  

5. Consumă suficientă apă chiar și pe vreme rea

Atunci când alergi la temperaturi scăzute, inhalarea aerului rece accelerează procesul de instalare a deshidratării. De aceea, este indicat să consumi apă înaintea, în timpul și după terminarea sesiunii tale de alergare.

 

Totodată, asigură-te că ai la tine, într-un buzunar etanș al jachetei pentru alergare, câteva fructe uscate sau puțină glucoză. Acestea trebuie consumate pe traseu în cantități cât mai mici, deoarece acest tip de efort fizic încetinește procesul de digestie. 

 

Cele 5 sfaturi esențiale îți permit să te adaptezi simplu și rapid la condițiile de vreme rea. Produsele de mai sus fac parte dintr-un echipament de bază al celor care aleg să iasă la mișcare în condiții mai puțin plăcute si se pot comanda online cu doar câteva click-uri.

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5