50 de cazuri confirmate, cu noul coronavirus, printre care şase cadre didactice şi doi elevi!

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul judeţului nostru, au fost confirmate 2054 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Este o creştere de 50 de cazuri faţă de ziua de marţi. Au fost 321 teste efectuate, dintre care 261 la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, restul la laboratoare private.Printe cazurile noi figurează şase cadre didactice - 2 de la CN Liviu Rebreanu, 1 de la CN andrei Mureşani, 1 de la Josenii Bârgăului, 1 de la Liceul Radu Petrescu Prundu Bârgăulşui, 1 de la Josenii Bârgăului şi 1 de la Şieu Măgheruş; doi elevi de la CN liviu Revreanu şi unul de la CT Infoel; 3 asistenţi medicali şi un infirmier de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi 9 angajaţi ai unor agenţi comerciali.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, este de 1,24, în judeţul nostru. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 9 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

La nivelul judeţului, până acum sunt 1737 persoane externate - 1176 externate vindecate și 561 externate la cerere. Din păcate, suntr şi 117 decese asociate pandemiei.

În Bistriţa-Năsăud, în prezent avem 1167 persoane în carantină şi 230 persoane izolate, cele din urmă având un test poyitiv la CoVid-19.

***
• Până în prezent, 90 cadre medicale (22 medici, 69 asistenți, 1 kinetoterapeut) și 38 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardieri) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. 106 persoane au fost externate.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 12 din cazurile active sunt cadre didactice. Șase dintre acestea sunt în evaluare, restul în izolare la domiciliu.
• Printre persoanele confirmate cu Coronavirus, 22 din cazurile active sunt elevi. Cinci dintre aceștia sunt internați în spital, doi sunt în evaluare, iar restul de află în izolare la domiciliu.
• 15 persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Zece persoane au fost externate.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Trei dintre acestea au fost externate.
• Patru persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Trei dintre acestea au fost declarate vindecate.
 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5