La Campionatul Naţional de Karate Kyokushin – Tg. Mureş

6 karatişti năsăudeni, medaliaţi

Federaţia Română de Kyokushin a organizat Campionatul Naţional de Karate Kyokushin, la Sala Polivalentă din Târgu Mureş, sâmbătă, 11 mai 2013. Au participat la competiţie şi karatişti năsăudeni antrenaţi de maestrul emerit Sebastian Sorin Arjoca, sportivi care au avut o evoluţie meritorie.
Antrenorul karatiştilor Kyokushin – Sebastian Sorin Arjoca, cel care are în urmă o activitate sportivă prodigioasă în sporturile de contact (campion naţional la judo între anii 1969-1971; vicecampion naţional la haltere, la karate şi la lupte), ne-a declarat că, fiind antrenor emerit la lotul naţional de judo, l-a descoperit şi îndrumat pe multiplul medaliat european, mondial şi olimpic Mircea Frăţică, contribuind şi la succesele de răsunet ale lui Adrian Croitoru pe plan naţional şi european. Acum, dorinţa dumnealui este să-i modeleze exemplar pe sportivii năsăudeni, atât ca sportivi, cât şi ca oameni. Ceea ce a reuşit.
La Campionatul Naţional de Karate Kyokushin de la Târgu Mureş, năsăudenii au urcat pe podium, aşa cum şi-a dorit inimosul antrenor emerit. „Numai neşansa a făcut ca rezultatele să nu fie mai bune, mai strălucitoare. Eu sunt mulţumit de evoluţia tuturor”, ne-a mărturisit antrenorul Sebastian Sorin Arjoca.
Iată rezultatele Campionatului, care a fost structurat pe două probe: Kata şi Kumite, susţinute de concurenţi împărţiţi pe categorii de vârste, 11-12 ani; 15-16 ani şi 18-22 ani, atât masculin, cât şi feminin. Echipa sportivilor năsăudeni a adus acasă şase medalii, astfel: Mina Lenuţa Nechita – campioană naţională la tineret, acum, la întrecerea senioarelor a câştigat medalia de argint la categoria de 60 kilograme; tot la seniori, au urcat pe treapta a III-a Radu Petrican – 70 kg, Bogdan Palaghia – 80 kg şi Ionuţ Scurtu – 80 kg (acest sportiv fiind antrenat şi de instructorul Florin Ciuta).
Bogdan Muraru, cu toate că a avut o evoluţie notabilă la categoria 90 kg, la preferinţa nedreaptă a arbitrilor, a pierdut locul pe podium, după trei reprize de prelungire, în faţa campionului naţional de anul trecut şi de anul acesta. De asemenea, la juniori, Mihai Morar şi Mihai Moldovan au câştigat două medalii de bronz.
Antrenorul emerit Sebastian Sorin Arjoca ţine să mulţumească, pe această cale, pentru sprijinul acordat în pregătirea sportivilor, medicului Adrian George – directorul spitalului năsăudean. De asemenea, aduce mulţumiri directorilor de şcoli şi licee din Năsăud (prof. Mărioara Secheli – Şcoala Gimnazială M. Eminescu; prof. Dorel Coc – C.N. „George Coşbuc” şi prof. Dorel Bidică – Colegiul Economic) pentru spaţiile de antrenament puse la dispoziţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5