6 tipuri de jucării care-i vor stimula creativitatea copilului

Creativitatea joacă un rol important în dezvoltarea copilului. Aceasta îi oferă posibilitatea de a se manifesta liber și de a își contura personalitatea artistică. Prin intermediul ei, cel mic explorează idei noi, perspective diferite, modalități inedite de a rezolva situații.

Cu ajutorul anumitor jucării și activități, copilul va fi încurajat să creeze și să experimenteze. În plus, se va distra, fie că se joacă singur, fie cu părinții sau cu alți copii. Descoperă, în cele ce urmează, șase tipuri de jucării care îi vor stimula creativitatea!

  1. Jucării de tip Montessori

Dacă îți dorești ca cel mic să își dezvolte creativitatea, dar în același timp și să învețe, îi poți oferi jucării de lemn de tip Montessori. Poți opta, de exemplu, pentru un joc din lemn de tip mozaic. Alege unul cu un număr mare de piese ușor de asamblat, iar copilul le va combina după bunul plac. Un alt exemplu potrivit este o tablă cu puzzle magnetic.

  1. Desen și pictură

Alege planșe de tipul “Scrie și șterge”, cărți de colorat, tablă șevalet, set de machiaj și manichiură. O altă idee este reprezentată de tabla fluorescentă, pe care copilul poate desena cu ajutorul luminii. Tabla cu desene 3D este încă o variantă demnă de luat în considerare. Poți opta și pentru un set alcătuit din păpuși de pictat realizate din lemn natur. Acestea au dimensiuni diferite, iar copilul le poate colora după cum dorește. Apoi, se poate juca în voie cu ele, inventând personaje și tot felul de povești. 

  1. Jucării de rol

Jucăriile de acest tip îl ajută să creeze scenarii în care poate juca diverse roluri. De exemplu, poate fi muzician, bucătar, fotomodel, doctor, meșter, gospodină, erou, negustor. Pe lângă faptul că activitățile îi stimulează creativitatea, îl ajută și să își dezvolte limbajul și competențele sociale.

  1. Figurine și păpuși

Figurinele și păpușile sunt o modalitate de a îl încuraja să creeze tot felul de scenarii. Poate născoci povești cu animale, prințese sau super-eroi și să dea viață personajelor. Dacă cel mic este fan Spider-Man sau Iron Man, de exemplu, va putea crea scenarii în care să apere lumea cu ajutorul unei astfel de figurine.

  1. Seturi de construcție 

Copilul poate crea castele, fortărețe, blocuri sau orice altceva îi vine în minte. Seturile de construcție oferă numeroase posibilități de a crea și sunt ușor de folosit. Copilul nu se va plictisi ușor. Le poate aranja în diverse modalități, astfel că sunt o investiție foarte bună.

  1. Vehicule de jucărie

Vehiculele precum mașinuțele cu telecomandă, roboții Transformers, avioanele și elicopterele, trenulețele sau seturile de tip circuit din lemn cu peisaj puzzle îi oferă celui mic oportunitatea de a explora idei noi. Poate inventa o mulțime de povești în care vehiculele să fie elementele centrale. 

Așadar, poți contribui la dezvoltarea creativității copilului punându-i la dispoziție jucăriile potrivite. Cu ajutorul lor va învăța să se exprime, să dea viață poveștilor, personajelor, își va spori încrederea în sine. Dincolo de faptul că se va putea exterioriza, se va și distra. Inspiră-l pe cel mic să dea frâu liber imaginației!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5