În Bistriţa-Năsăud

60 locuri de muncă pentru 9000 şomeri

Cei 9411 de şomeri din judeţ au la dispoziţie doar 60 locuri de muncă oferite de angajatori, potrivit datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud. Cele mai multe locuri disponibile vizează domeniul construcţiilor, în timp ce absolvenţii de studii superioare au la dispoziţie oferte de angajare ca inginer de sistem în informatică, inginer electro-energetic, inginer industrie alimentară, inginer TCM, inginer auto, jurist.

Conform datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pentru perioada 12-18 noiembrie, în Bistriţa-Năsăud sunt, totuşi, 84 locuri de muncă vacante. Oricare ar fi numărul corect, situaţia este îngrijorătoare, deoarece mai puţine oferte de muncă sunt doar în judeţele Alba (39), Ialomiţa (49), Galaţi (51), Botoşani (60), Brăila (72) şi Mehedinţi (74).

La finele lunii octombrie, rata şomajului în Bistriţa-Năsăud ajunsese la 6,94%, în creştere cu 0,24 procente. Din cele peste 9400 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 7226 erau încă, din fericire, în perioada de indemnizare.

Bistriţenii dornici de muncă pot, totuşi, opta pentru un job în străinătate. Spania oferă 400 posturi vacante în agricultură, angajatorii iberici căutând femei între 18-40 ani. Persoanele nu trebuie să certifice experienţa în domeniu, salariul fiind de 81 euro/zi. De asemenea, pentru Germania sunt trei locuri de muncă vacante pentru ajutor la menaj, inclusiv îngrijire bătrâni, aici condiţia primordială fiind cunoaşterea limbii germane la un nivel bun şi foarte bun.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5