Rata şomajului se apropie de 7% în Bistriţa-Năsăud

Rata şomajului a crescut, în luna octombrie, cu 0,24%, ajungând la 6,94 procente, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă figurând 9411 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dintre acestea, 7226 bistriţeni sunt încă şomeri indemnizaţi, iar 2.185 au ieşit din perioada …de graţie.

Potrivit datelor furnizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud, luna trecută au îngroşat rândurile şomerilor aproape 200 de femei, numărul celor aflate în căutarea unui job fiind acum de 4298. În octombrie, doar 192 de femei au fost angajate, în timp ce 242 de bărbaţi şi-au găsit un loc de muncă. Interesant este faptul că cele mai multe angajări – 226 - s-au realizat în mediul rural. La aceasta dată, agenţii economici din judeţ, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, oferă 70 locuri de muncă în diferite domenii de activitate.

În ceea ce priveşte distribuţia pe zone a şomerilor, topul este condus de agenţia locală din Bistriţa, unde sunt înregistraţi aproape o jumătate din şomerii judeţului. Aproximativ un sfert din numărul total de persoane neocupate provine din zona Năsăud, iar 15 procente de la Beclean.

În octombrie, ponderea şomerilor în populaţia stabilă, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 ani, reprezinta 4.81 %, la nivelul judeţului nostru, conform datelor de la AFOFM Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5