Absolvenţii bistriţeni, de la BURSA de merit la BURSA locurilor de muncă

Absolvenţii bistriţeni sunt aşteptaţi, vinerea viitoare, la o nouă ediţie a Bursei locurilor de muncă, eveniment organizat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud. În acest an, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi organizat la sediul AJOFM BN, din Bistriţa, str. Gării, nr. 2 – 4.
Actualmente, în evidenţele agenţiei judeţene figurează un număr de 535 absolvenţi ai promoţiei 2013, dintre care 68 au finalizat cursurile unei şcoli profesionale, 325 au ieşit de pe băncile liceului, iar 145 au absolvit cursurile învăţământului superior.
De celaltă parte, angajatorii bistriţeni oferă, la această dată, 412 posturi vacante, dintre care jumătate doar de o firmă din domeniul industriei auto.
“În vederea participării la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, agenţii economici vor transmite în scris, prin fax sau on-line oferta de locuri de muncă vacante, iar persoanele interesate sunt rugate să se înscrie la sediul AJOFM B-N, tel. 0263 – 236 295, fax. 0263 – 236296”, menţionează directorul executiv Otilia Râpan.
Altfel, atât angajatorii cât şi absolvenţii merită să ia în calcul subvenţiile pe care le acordă statul. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la AJOFM, dacă se angajează cu program normal de lucru pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de încadrare. De asemenea, absolvenţii cărora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţie de şomaj şi se angajează în perioada de acordare a indemnizaţiei, primesc o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat.

Pentru fiecare absolvent încadrat în muncă pe durată nedeterminată, angajatorul este scutit, pe o perioada de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolventului încadrat, şi primeşte lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent, o sumă care variază în funcţie de nivelul studiilor absolvite.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5