Şcoala Generală “Valea Spinului” Năsăud are

Acces la educaţie cu fonduri europene

Şcoala Generală “Valea Spinului” Năsăud este singura şcoală de pe Valea Someşului care pregăteşte copii şi elevi de etnie romă, în totalitate. Găsim aici toate ciclurile de învăţământ: preşcolar, primar şi gimnazial special. În urmă cu trei ani Şcoala Generală “Valea Spinului” a fost înscrisă, alături de alte opt şcoli din judeţ, în cadrul proiectului PHARE denumit “Acces la educaţie pentru grupurile dezavantajate”, beneficiind astfel de programul “A doua şansă” prin care a fost accesată suma de 33.000 de euro, cu susţinerea a 5% de către Consiliul Local Năsăud. Perioada de derulare a programului este până la sfârşitul acestui an.

Aşa cum ne-a informat prof. Nicolae Roş – directorul şcolii, cu ajutorul acestor sume accesate s-a reuşit înfiinţarea unei orchestre dotată cu instrumentele necesare, procurarea unor costume populare specifice etniei rome, dar şi înfiinţarea unui cabinet de informatică (16 calculatoare), au reuşit dotări de birotică, sistem de alarmă, fiind realizată şi monitorizarea video pentru siguranţa în şcoală. De asemenea, au fost realizate şi cursuri de formare a cadrelor didactice pentru educaţia incluzivă şi cea remedială, precum şi servicii specializate pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale.

De apreciat faptul că ansamblul de dansuri ţigăneşti al şcolii, avându-l instructor pe Doru Chiriac, a participat la diferite întreceri de unde s-a întors de fiecare dată cu diplome şi premii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5