La Şcoala Generală Valea Spinului Năsăud, în derulare,

Programul de şcolarizare „A doua şansă”

La Şcoala Generală Valea Spinului din Năsăud este în derulare, pentru al doilea an consecutiv, programul educaţional ce permite persoanelor care nu au reuşit să-şi facă studiile complet sau deloc şi care au depăşit vârsta legală de şcolarizare, să o facă fără a fi necesară întreruperea activităţii profesionale ori familiale. Acest program intitulat „A doua şansă” este finanţat din fonduri europene de tip PHARE.

Potrivit profesorului Nicolae Roş, director al şcolii, programul dă posibilitatea reluării cursurilor şcolare acelora care nu le-au terminat. „În acest moment avem înscrise 34 de persoane din zona Năsăudului la cursurile învăţământului secundar inferior, care sunt împărţite în patru ani de studii. În luna iulie a acestui an, aproape jumătate dintre ei (15) vor susţine examenul de certificare a competenţelor profesionale de nivel 1, asemănător cu acela al claselor unei ŞAM, cu posibilitatea continuării studiilor liceale. Cursurile sunt susţinute atât de dascălii de la şcoala noastră, cât şi de cei de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” şi de la Grupul Şcolar Economic, care sunt partenere în program. Anul şcolar viitor avem în plan să şcolarizăm 24 de cursanţi”, a explicat profesorul Nicolae Roş.

Programul „A doua şansă” este structurat pe două niveluri: învăţământ primar şi învăţământ secundar inferior, acesta din urmă având şi o componentă de pregătire profesională. Pentru doritori, nu există nicio limită superioară de vârstă, singura condiţie fiind ca aceştia să fi depăşit vârsta legală pentru a fi încadraţi (sau reîncadraţi) în învăţământul de masă.

Înscrierea în program este urmată de organizarea unor interviuri individuale pentru stabilirea nivelului de cunoştinţe acumulate anterior de fiecare cursant şi apoi la elaborarea unui program de pregătire individualizat, după caz.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5