„A doua şansă” – la trei ani de a demarare

Şcoala Generală „Valea Spinului” din Năsăud acordă „A doua şansă” persoanelor care nu şi-au terminat studiile obligatorii sau nu au participat deloc la cursurile şcolare, dar au depăşit vârsta legală de şcolarizare. Acest program este finanţat din fonduri europene PHARE, fiind în curs de derulare al treilea an consecutiv de şcolarizare fără a trebui întreruptă activitatea profesională sau familială. Programul este structurat pe două nivele: „A doua şansă” – învăţământ primar şi „A doua şansă” – învăţământ secundar inferior cu o componentă de pregătire profesională, dându-le posibilitatea acelora care nu şi-au finalizat şcolarizarea să reia cursurile, chiar dacă au depăşit vârsta legală care prevede acest lucru. Aşa cum ne spunea directorul şcolii, prof. Nicolae Roş, „Anul trecut, un număr de 21 de absolvenţi sau „luat” examenul de certificare a competenţelor profesionale de nivel 1, corespondent cu cel al absolvirii claselor unei Şcoli de Arte şi Meserii, având posibilitatea continuării studiilor liceale. În acest an şcolar avem încă un număr de 21 de cursanţi din zona Năsăudului, plus încă 15 care s-au înscris în cursul lunii ianuarie 2011. Ca unităţi partenere în programul „A doua şansă” le avem pe Şcoala Generală „Mihai Eminescu” şi grupul Şcolar Economic, a căror profesori şi predau la aceste cursuri”, a precizat directorul Nicolae Roş.

Noi mai specificăm faptul că nu există o limită superioară de vârstă pentru cei care doresc să-şi finalizeze şcolarizarea, dar trebuie să fie depăşit vârsta legală pentru a se încadra sau reîncadra în învăţământul de masă. După înscrierea în programul „A doua şansă” urmează „interviurile” care vor stabili nivelul de cunoştinţe ale cursanţilor pentru a se elabora un program de pregătire individualizat.

Acest efort din partea cursanţilor va permite angajarea lor de către angajatori care-şi vor arăta disponibilitatea în acest sens.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5