Accident feroviar între Gledin şi Râpa de Jos

sursa: ISU BN

Miercuri, 16 octombrie a.c., în jurul orei 08.10, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre producerea unui accident feroviar între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, km 33+200m. O drezină, în care se aflau 16 persoane, a intrat în coliziune cu un tren de marfă care circula în aceeaşi direcţie.

Din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa – Năsăud. În cel mai scurt timp, la locul indicat, s-au deplasat două echipaje de descarcerare, două echipaje de terapie intensivă mobilă SMURD (TIM), un echipaj de prim ajutor SMURD (EPA) şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă (APIC) din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud, împreună cu 6 ambulanţe aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud, un echipaj al jandarmilor bistriţeni care a asigurat zona şi 7 echipaje de poliţie din cadrul IPJ Bistriţa – Năsăud şi Poliţia Transporturi Feroviare. Salvatorii bistriţeni au fost sprijiniţi de către forţe şi mijloace din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş care au intervenit cu două autospeciale de transport persoane victime multiple (ATPVM), un echipaj de terapie intensivă mobilă SMURD (TIM), două echipaje prim ajutor SMURD (EPA), două autospeciale de descarcerare, o autospecială suport logistic şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă (APIC) şi un echipaj tip C aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş.

Ultimii 800 de m din itinerariul de deplasare au fost impracticabili autospecialelor de intervenţie, pompierii militari, paramedicii şi echipajele medicale fiind nevoiţi să se deplaseze pe jos, cu tărgi şi accesoriile necesare din dotare, pentru a ajunge cât mai rapid la victime. La faţa locului, salvatorii au constatat că, în momentul producerii accidentului, în drezina în cauză se aflau 14 persoane, dintre care 8 au rămas blocate în interior.

S-a constituit un punct de colectare a victimelor şi s-a efectuat triajul primar, după care victimele au fost transportate (800 m) la locul în care se aflau autospecialele. După o evaluare preliminară a stării victimelor de către echipajele medicale, pompierii militari care încadrează autospecialele de descarcerare şi paramedicii au extras victimele, pe rând, în vederea transportării acestora în punctul de triaj amplasat în apropierea căii de acces.

După constituirea celui de-al doilea punct de colectare, s-a efectuat triajul final, în urma căruia au mai apărut două victime conştiente şi fără leziuni, care plecaseră de la locul accidentului fără să anunţe.

În urma triajului, s-a hotărât trimiterea către Unitatea de Primire Urgenţă Bistriţa a unui număr de 8 victime, toate prezentând leziuni care nu le pot pune viaţa în pericol, celelalte 8 victime, dintre care una în stare gravă, fiind transportate la Unităţile de Primire Urgenţe din municipiul Târgu Mureş.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5