Accident rutier grav cu doi morţi, pe DN 17 D, în Feldru

Duminică dimineaţa, 18 august a.c., la ora 05.01, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre producerea unui accident rutier DN17 D, pe raza localităţii Feldru, comuna Feldru. Un autoturism a părăsit partea carosabilă, a lovit un gard de beton, după care s-a răsturnat pe partea stângă a autovehiculului. Din accident au rezultat 5 victime, dintre care 4 încarcerate.
În cel mai scurt timp, la locul indicat, s-au deplasat două echipaje de descarcerare, două echipaje de prim ajutor SMURD (Năsăud şi Sîngeorz Băi) şi o ambulanţă B2 aparţinând Substaţiei Năsăud al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa - Năsăud.
La faţa locului, salvatorii au constatat că, în momentul producerii accidentului, în autoturismul implicat se aflau şase tineri, cu vârste cuprinse între 17 si 28 de ani. Unul din pasageri a ieşit singur din maşină, prezentând leziuni uşoare, fiind cel care a solicitat intervenţia echipajelor specializate.
Din cauza numărului mare de victime, au fost alertate şi alocate cazului şi echipajele de terapie intensivă mobilă SMURD din Bistriţa şi câte un echipaj C2 şi B2 aparţinând Staţiei Centrale Bistriţa al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud.
Echipajele de descarcerare au asigurat accesul rapid al echipajelor medicale către victimele încarcerate, îndepărtând mai multe elemente de caroserie (plafon, o parte din portiere, etc.).
Pentru doi pasageri, A.A. – femeie, aproximativ 17 ani şi C.A. – bărbat, aproximativ 25 de ani, au fost iniţiate şi derulate masurile de resuscitare cardio respiratorie conform protocoalelor în vigoare, dar în ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, funcţiile vitale nu au fost reluate, fiind declaraţi decedaţi.
Conducătorul autoturismului, G.O. – bărbat, 25 de ani, în momentul preluării de către echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD, prezenta Politraumatism sever prin accident rutier şi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Pacienta A.I. – 16 de ani, a fost preluată cu multiple traumatisme şi predată, în stare stabilă, la Compartimentul Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Orăşenesc Năsăud.
Pacientul B.V. – 21 de ani, prezenta Traumatism cranio – cerebral acut şi contuzie coloană vertebrală, a fost preluat şi transportat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
T.E. – bărbat, 25 de ani, deşi a suferit doar multiple leziuni uşoare a fost predat la U.P.U. a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa pentru supraveghere.
Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza faptului că autoturismul a fost avariat în proporţie însemnată, mai ales în partea stânga faţă, în urma coliziunii cu gardul de beton.
Sursa: comunicat de presă

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5