Accident rutier grav în Viișoara ! 4 maşini implicate, victime încarcerate

În această dimineață, la ora 06.47, prin numărul unic de urgență 112 a fost anunțat un accident rutier cu victime multiple în cartierul Viișoara din mun. Bistrița. În accident au fost implicate patru autovehicule, dintre care un tir, un microbuz și două autoturisme.
Salvatorii au găsit patru victime rămase blocate în microbuz, dintre care două, un bărbat şi o femeie, erau încarcerate. Victimele au fost extrase de pompierii militari prin manevre specifice, în mai puţin de cinci minute de la momentul sosirii la locul accidentului şi predate echipajelor medicale alocate. Victimele rămase încarcerate erau inconștiente în momentul în care au fost extrase, pentru femeie au fost începute manevrele de resuscitare, dar din păcate, după aproximativ 45 de minute, echipajele medicale au fost nevoite să constate decesul. Bărbatul rămas încarcerat a fost stabilizat şi preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă şi transportat la UPU - SMURD Bistriţa pentru alte investigaţii medicale.
Tot la UPU - SMURD au ajuns alte şase victime, conştiente şi cooperante, care prezentau multiple leziuni şi traumatisme ce aparent nu le puneau viaţa în pericol.
Doi bărbaţi, conducătorul auto al tirului, respectiv un conducător auto al unul autoturism implicat în accident, au primit asistenţă medicală la locul solicitării, dar au refuzat transportul la spital.
Pentru acordarea primului ajutor persoanelor implicate în accident, au fost alocate două echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensivă mobilă şi un echipaj de prim ajutor SMURD şi patru autosanitare aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa – Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5