Acţiunea umanitară „Noi ajutăm vârstnicii”

Ediţia a VI-a - 2010.

Dragi prieteni,

Începând cu anul 2005 Clubul Lions Bistriţa, club membru al Lions Clubs International – cea

mai mare organizaţie de voluntariat din lume cu peste 1.300.000 de membrii – a iniţiat acţiunea „Noi ajutăm vârstnicii”, acţiune care constă în strângerea de fonduri pentru cumpărarea de alimente de bază care sunt dăruite de către membri clubului, sub formă de pachete în preajma sărbătorilor de iarnă, vârstnicilor singuri si cu stare financiară precară din comunitatea bistriţeană, comunitate la construirea si dezvoltarea căruia au contribuit. În decursul celor cinci ani de când a fost iniţiată această acţiune Clubul Lions Bistriţa a distribuit aproximativ 400 de pachete pentru tot atâtea persoane vârstnice singure.

Poate cunoastem cu toţii o persoană vârstnică, acasă, în familie sau în vecini. Poate este bunica sau bunicul, mătusa sau unchiul, vecina sau vecinul care atunci când eram mici ne-a ingrijit si ne-a dojenit iar mai târziu, ne-a dăruit din înţelepciunea sa, înţelepciune care ne-a ajutat să fim ceea ce suntem acum. Însă timpul le schimbă pe toate, iar noi, fie ne-am dedicat familiei, fie neam dedicat carierei si am început să-i uităm sau să-i neglijăn pe cei care ne-au învăţat primi pasi în viaţă. Mai tragic este faptul că unii dintre ei au rămas SINGURI!

Dar niciodată nu este prea târziu. Acum putem să le răsplătim ajutorul pe care ni l-au dat cândva, făcând o mică donaţie pentru a-i ajuta în aceste vremuri grele. Chiar dacă gestul nostru presupune unele sacrificii, trebuie să dăm dovadă de generozitate si acum, în preajma

sărbătorilor de iarnă să le fim acestor oameni un umăr de sprijin si să le descreţim puţin frunţile colindîndu-i cu un mic cadou.

Considerând că fiecare dintre noi avem datoria de a da dovadă de responsabilitate socială

indiferent de forma prin care acţionăm, fiţi alături de noi în această acţiune.

Cu deosebită consideraţie,

Ioan PETELEU

Presedinte 2010-2011

Lions Club Bistriţa

District 124 România

Pentru donaţii şi sponsorizări, ne puteţi contacta la adresa menţionată mai jos, până în data de 20 decembrie.

420058 Bistrita, str.Mihai Eminescu nr.4-5, BN, Romania

Tel: +40 729 905958

Web: www.lionsbistrita.ro

E-mail: [email protected]

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5