Acţiuni ale elevilor de Ziua Mediului

De 42 de ani, întreaga lume sărbătoreşte pe 5 iunie Ziua Mondiala a Mediului. Primăria Bistriţa va marca Ziua Mediului printr-o serie de activităţi, după cum ne informează reprezentanţii administraţiei locale.

Acestea vor debuta la ora 13.00 în Foişorul din Parcul Municipal, cu un atelier de confecţionare obiecte din materiale reciclabile. Participă voluntarii Asociaţiei „Tineri pentru Comunitate”. Va urma un concert susţinut de formaţiile pop-rock ale elevilor bistriţeni „Muzica – mesager al antiviolenţei”.

De la ora 14.00, va avea loc gala premiilor de mediu. Primăria municipiului Bistriţa a organizat pe parcursul anului şcolar 2013-2014 o serie de evenimente care au promovat importanţa protejării mediului şi a resurselor naturale.

,,Cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului Primăria mulţumeşte tuturor participanţilor la aceste acţiuni şi acordă premii preşcolarilor, grupurilor ECO, profesorilor şi ONG –urilor partenere în acţiunile de mediu”, ne-a declarat Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa.

Vor fi acordate premii pentru cel mai activ grup de preşcolari, cel mai activ voluntar din grupurile ECO, cel mai implicat coordonator de grup ECO.

De asemenea, vor fi decernate premiul „Inima Verde” pentru grupurile ECO care au avut cea mai mare implicare faţă de spaţiile publice adoptate, premiul pentru activitatea de mediu - sectorul ONG şi Steagul Verde, ediţia a XI-a– secţiunile şcoli gimnaziale şi licee/colegii.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe date de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial.

Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.
Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi masurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5