Comisarii de mediu, profesori pentru o zi la „Agricol”

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu Bistriţa-Năsăud a iniţiat o serie de acţiuni care să puncteze Ziua Internaţională a Mediului. Pentru că cei mai receptivi sunt tinerii, comisarii de mediu au ales să marcheze această zi specială alături de elevii Liceului Tehnologic Agricol din Bistriţa. „Acţiunea îşi propune conştientizarea elevilor despre problemele mediului înconjurător, un mediu mai curat, colectarea selectivă precum şi tema anului 2013, „GÂNDEŞTE. MANÂNCĂ. SALVEAZĂ”. De asemenea, un număr de 20 elevi va vizita depozitul ecologic Tărpiu, cu un microbuz pus la dispoziţie de Primăria Municipiului Bistriţa. Elevii vor fi răsplătiţii cu dulciuri oferite de SC TEHNOPROD PLAST SRL Bistriţa”, precizează comisarul şef Maxim Pop.

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia populaţiei unele reflecţii asupra mediului înconjurător, fenomen care în ultma vreme a devenit o prioritate la nivel mondial.

Logo-ul din acest an ales de UNEP este „GÂNDEŞTE. MANÂNCĂ. SALVEAZĂ”. Acesta reprezintă o campanie antirisipă a alimentelor şi de conştientizare a impactului pe care îl au asupra mediului, prin alegerea alimentelor care au un impact redus asupra acestuia, cum sunt alimentele organice care nu folosesc chimicale în procesul de producţie, alimente tradiţionale locale pentru care nu este necesar transportul pe distanţe lungi, reducându-se emisiile de carbon.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5