Şcolile din Bistriţa se întrec în colectarea eco-estetică a DEEE

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia ECOTIC, a iniţiat în perioada 14 mai - 1 iunie 2012 campania „Colectarea selectivă şi eco-estetică DEEE-urilor”, desfăşurată la nivelul unităţilor de învăţământ gimnaziale din Municipiul Bistriţa. Potrivit directorului executiv Ştefan Mureşan, proiectul, aflat la a doua ediţie, a inclus atât secţiunea de conştientizare/colectare a DEEE-urilor, care presupune colectarea de DEEE-uri la nivel de fiecare şcoală înscrisă în concurs, cât şi o parte artistică, adică realizarea un obiect artistic utilizând deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Premierea şcolilor bistriţene va avea loc joia viitoare, în 7 iunie, la sediul APM BN. Acţiunea se înscrie în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Mondiale a Mediului, sărbătorită în fiecare an în data de 5 iunie.
Pentru a marca acest eveniment, la cea de a 40-a aniversare, logo-ul ales de UNEP este “Economia Verde: Te priveşte?”, subliniind faptul că economia verde atinge aproape fiecare aspect al vieţii noastre şi se referă la dezvoltarea noastră. De exemplu, este vorba despre energie durabilă, locuri de muncă verzi, emisii reduse de carbon, clădiri verzi, agricultură, pescuit, silvicultură, industrie, eficienţă energetică, turism durabil, transport durabil, gestionarea deşeurilor, utilizarea eficientă a apei şi eficienţa altor resurse. Acestea sunt toate elementele implicate în punerea în aplicare cu succes a unei economii ecologice. In opinia specialiştilor Naţiunilor Unite, economia verde înseamnă de fapt un mediu economic cu efecte mai puţin nocive asupra mediului înconjurător şi cu beneficii substanţiale asupra societăţii şi fiecărui individ în parte.
Anul 2012 a fost, de asemenea, declarat de către Organizaţia Naţiunilor Unite ca “Anul Internaţional al energiei durabile pentru toţi”, iar gazda evenimentului va fi Brazilia, unde liderii mondiali se vor întâlni pentru a sărbători 20 de ani de la Summit-ul Pământului de la Rio de Janeiro, din 1992.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5