Ofensiva Verde a ajuns şi la Bistriţa

Mai multe acţiuni din cadrul proiectului „Ofensiva Verde continuă!” vor avea loc azi şi la noi în municipiu. Ele se derulează la nivel naţional sub patronajul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

La noi, bistriţenii vor putea depozita deşeurile electrocasnice în faţa blocului sau a casei şi autorităţile, prin agenţii de salubritate, le vor transporta la punctele de colectare special amenajate.

Programul „Ofensiva Verde” îşi propune să răspundă la o serie de întrebări ce vizează probleme privind gestionarea deşeurilor în statele membre ale Uniunii Europene, programe de reducere a poluării, colectarea şi reciclarea selectivă a ambalajelor şi deşeurilor, managementul sectorului de apă şi apă uzată etc.

În Bistriţa, campania va debuta în mod oficial, cu o conferinţă de presă la Primăria Bistriţa şi o masă rotundă cu tema „Ofensiva VERDE continuă!”. Tot în cursul zilei de azi, vor fi organizate campanii de colectare a DEEE-urilor şi activităţi de ecologizare în zona de agrement pe malul stâng al râului Bistriţa între Podul Jelnei şi Podul Budacului.

„În ceea ce priveşte campania de colectare a DEEE- urilor, populaţia este rugată să depoziteze aceste deşeuri în parcările din Piaţa Independenţei Nord şi Piaţa Morii, de preferat între orele 09.00-17.00. Primăria, prin agenţii de salubritate le va colecta şi le va transporta la punctele de colectare special amenajate pentru DEEE-uri, unde producătorii le vor prelua până la firmele de tratare/reciclare. Fiecare persoană care se va implica în această campanie va putea participa la o tombolă cu premii, ce vor fi oferite de către producătorii şi importatorii de DEEE-uri”, ne-a declarat Iuliana Deneş, director coordonator APM Bistriţa-Năsăud.

Ziua dedicată campaniei „Ofensiva VERDE continuă!” se va încheia cu un spectacol, Mircea Vintilă, la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5