Campania de mediu „Ofensiva VERDE continuă!”

*Municipiul Bistriţa – primul care ia startul manifestărilor din 2010

Iniţiativele de mediu derulate de Grupul de presă REPORTER, sub patronajul Ministerului Mediului, în anii trecuţi, continuă şi în 2010, municipiul Bistriţa fiind primul care deschide seria acţiunilor de conştientizare a populaţiei pe probleme de mediu.

Deschiderea ediţiei din acest an a avut loc joi, 11 februarie, în Sala de Consiliu a Primăriei, în prezenţa oficialităţilor municipale şi a reprezentanţilor Grupului REPORTER, Asociaţiei RoRee, REcologic.

În conferinţa de presă organizată cu prilejul lansării proiectului în spaţiul bistriţean, Stere Creţu, preşedintele Reporter, a exprimat speranţa ca această zi să fie începutul unei acţiuni de succes şi a remarcat acţiunile desfăşurate în ediţia precedentă în municipiul Bistriţa, pentru care Premiul „Primăria verde” a fost conferit Primăriei Bistriţa.

Primarul Ovidiu Creţu a apreciat, cu satisfacţie, continuarea campaniei de mediu, precum şi faptul că Bistriţa este primul dintre cele 10 oraşe din ţară care deschide seria manifestărilor. Întrucât colectarea deşeurilor, sub cunoscuta acţiune „DEEE”, o dată pe lună, în ziua de sâmbătă, nu a convenit din motive de „zi liberă, am decis rezolvarea acestei probleme prin deschiderea uni CENTRU DE COLECTARE, care va funcţiona permanent în str. Zefirului – în incinta fostei Centrale termice a oraşului. Începând de săptămâna următoare, deşeurile electrice vor putea fi depuse în punctul ce este deschis aici.

În ce priveşte amenajarea acestui centru, va fi finanţată de partenerul strategic şi nu de la bugetul local al municipiului – a informat Ovidiu Creţu.

Odată cu deschiderea acestui CENTRU DE COLECTARE, vor fi închise cele două puncte de colectare din cartierul Ştefan cel Mare şi cartierul Independenţei Nord – a mai precizat primarul. Centrul din str. Zefirului se vrea a fi mai mult decât un spaţiu de colectare – a adăugat reprezentantul „RoRec”. „Va fi o rampă de lansare de acţiuni pentru educare, nu doar de colectare”…

Termenul până la care Centrul preconizat va fi amenajat, cu toate dotările „modulare”, nu poate fi precizat încă de organizatori.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5