Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec sustine Festivalul Bistrita Medievala 2012

Bistrita, 29 iunie 2012 – Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec sustine si in 2012 traditiile locale. Anul acesta, in cadrul campaniei “Sustinem si protejam traditiile si valorile locale”, Asociatia RoRec va fi prezenta la Festivalul Bistrita Medievala cu o campanie de mediu.

Campania va cuprinde actiuni de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), pe Valea Bârgăului, pe un traseu istoric, ce duce la Serbările Bistriţei medievale, precum si activtiati de informare si constientizare derulate de voluntarii asociatiei, menite a ii indemna pe participantii la festival sa pastreze curat locul unde vor petrece timp de doua zile.

Sambata, 30 iunie, impreună cu primariile Livezile, Josenii Bârgăului, Prundu Bârgăului si Bistriţa Bârgăului, si alaturi de partenerul Skil, Asociatia RoRec Ii asteapta pe locuitori sa colecteze responsabil, la urmatoarele puncte de colectare special amenajate, intre orele 10.00 – 17.00:

1. Comuna Livezile – lângă Biserica Evanghelică
2. Comuna Josenii Bârgăului:
 Sat Rusu Bârgăului – în fața magazinului
 Sat Josenii Bârgăului – în fața Complexului Medical
 Sat Mijlocenii Bârgăului – în fața Căminului Cultural
3. Comuna Prundu Bârgăului – lângă Căminul Cultural
4. Sat Susenii Bârgăului – lângă benzinărie
5. Comuna Bistrița Bârgăului:
 Lângă Primărie
 În curtea Școlii Generale nr. 2- Pustă

Pentru mai multe detalii despre actiunea de colectare, dar si pentru a programa preluarea gratuita de la domiciliu, in cazul echipamentelor grele sau voluminoase si dificil de transportat, cetatenii au la dispozitie numarul de telefon 0742.490.840, pana joi, intre orele 9.00 – 18.00, si vineri, intre orele 8.00 – 15.00.

“Initiativa RoRec de a continua sa se implice, si la aceasta editie a Serbarilor Bistritei medievale, in promovarea principiilor unui mediu curat, este onoranta si mobilizatoare pentru noi, organizatorii unui eveniment cu valente educationale. Publicul care va participa la spectacolele organizate in arealul Centrului istoric al Bistritei va fi o data in plus satisfacut, nu doar de calitatea reprezentatiilor, ci si de calitatea ambientului in care acestea au loc. Un plus pentru care suntem recunoscatori colaboratorilor nostri”, a declarat Florin Sasarman, presedinte executiv, Asociatia Bistrita Medievala

Duminica, 1 iulie, pe Scena mică a Festivalului Bistrița Medievală (Zona Pietonală Liviu Rebreanu, Bistrița), de la ora 18.45, va avea loc tragerea la sorti ce va stabili cine sunt castigatorii tombolei cu premii oferite de partenerul Skil. Pentru fiecare dintre cele patru comune, premiile oferite castigatorilor sunt identice: cate o masina de tuns iarba, doua masini de gaurit, doua ferastraie verticale si doua polizoare unghiulare.

Anul acesta, in municipiul Bistrita au fost colectate 8,6 tone DEEE in primele doua actiuni desfasurate de la inceputul anului: cea din 30 martie, respectiv cea din 1-2 iunie, cand, de altfel, a fost deschis si centrul permanent de colectare, din Str. Zefirului nr. 1.

Participand la actiunea de colectare DEEE din acest weekend, cetatenii se vor alatura eforturilor constante si sustinute ale Asociatiei RoRec de a apropia Romania de tinta anuala de colectare DEEE pentru fiecare cetatean european, de 4 kg/locuitor, si de a dovedi ca mediul este una dintre valorile pe care trebuie cu totii sa le protejam.

Detaliile despre programul campaniei de mediu a Asociatiei RoRec si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodata, ne gasiti si pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informatii despre campanii, despre colectarea DEEE si despre un mediu curat.
Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizatie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din Romania. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectarii, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeana in domeniu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5