Locul deşeurilor nu e în casă; beclenarii au ocazia să le trimită la plimbare

Localnicii din Beclean, Figa, Coldău, Rusu de Jos au ocazia, sâmbătă, 25 iulie 2015, să se debaraseze de deșeurile electrice și electronice vechi sau defecte, colectându-le selectiv şi predându-le Asociaţiei “RoRec” (telefon 0751.302.125). Dincolo de demersul ecologic, miza constă în premiile pe care organizatorii campaniei le scot la vânzare în baza unei tombole a cărei extragere se va desfăşura la sediul Primăriei, începând cu ora 18.00; este vorba despre un blender şi un fier de călcat, produse oferite de Brands World.
Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, formată de unsprezece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România.
Practic, aceasta preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi gestionează toate activităţile necesare colectării, tratării și reciclării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu și cu standardele WEEE LABel of EXcellence sau “Eticheta de Excelență în Reciclare”.
Asociaţia RoRec s-a constituit pentru a prelua de la producători responsabilitatea privind realizarea obiectivelor de colectare, reutilizare, reciclare şi valorificare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), precum şi raportarea către autorităţile competente a modului de gestionare a DEEE.
Concret, organizează periodic acțiuni de colectare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) venind în sprijinul cetățenilor care doresc să se debaraseze responsabil de aceste obiecte. O componentă foarte importantă a activității asociației o constituie, însă, educarea și conştientizarea populației în privința colectării și reciclării corecte a acestui tip de deșeuri.
„Colectarea DEEE ar trebui să devină un gest la fel de normal ca spălatul pe dinți. Nimeni nu așteaptă o recompensă pentru că s-a spălat pe dinți. Sunt activități normale generate de respectul pentru cei din jur, de dorința de a fi frumoși și sănătoși. Același lucru trebuie să-l realizăm și cu mediul în care trăim.”, consideră Camelia Tănculescu, profesorul coordonator al Patrulei de Reciclare de la Colegiul Tehnic ”Ion Borcea”, din Buhuși, judeţul Bacău, potrivit site-ului de prezentare “www.rorec.ro”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5