Municipiul Bistriţa are un nou centru de colectare DEEE

Municipiul Bistriţa are un nou centru de colectare DEEEOrice echipament electric, vechi sau defect, trebuie reciclat pentru recuperarea de materiale şi tratarea componentelor cu potenţial nociv conform normelor de mediu

Reţeaua Naţională de Colectare, proiect al Asociaţiei RoRec în parteneriat cu autorităţile locale, continuă extinderea, prin lansarea unui nou centru de colectare DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) în Municipiul Bistriţa.
Conform normelor impuse de Uniunea Europeană, fiecare stat membru are obligaţia de a atinge cota de 4kg DEEE colectate per locuitor/an. În acest moment, românii predau spre reciclare în jur de 1-1,5 kg DEEE/an, spre deosebire de alte ţări membre care colectează până la 16 kg anual.

Centrul inaugurat astăzi la Bistriţa, în Strada Zefirului nr. 1, va deservi cei peste 77.000 de locuitori şi va oferi servicii de colectare de la domiciliu a aparaturii voluminoase, pentru persoane fizice şi juridice.

“Reţeaua Naţională are ca scop principal crearea unei infrastructuri accesibile unui număr cât mai mare de persoane, astfel încât fiecare dintre noi să aibă acces la un sistem coerent de colectare şi reciclare a DEEE-urilor. Nu în ultimul rând, prin acţiunile de informare şi colectare de la lansare, ne dorim ca şi mai mulţi cetăţeni să fie conştienţi de importanţa unui gest simplu, atât pentru mediu, cât şi pentru sănătatea fiecăruia din noi.”, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.
Noul centru de colectare din Bistriţa, inaugurat astăzi, oferă persoanelor fizice şi juridice un serviciu gratuit de colectare de la domiciliu/sediu pentru aparatura grea sau voluminoasă, prin comandă la telefon 0751 302 125, număr apelabil de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.00.

Locuitorii din Bistriţa şi zonele din proximitatea municipiului au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul deschis astăzi pe Strada Zefirului nr. 1, de luni pâna vineri între orele 14.00 şi 18.00 si sâmbătă, între orele 9.00 şi 13.00.
“Comunitatea noastră a răspuns de fiecare dată pozitiv oricărui demers de protecţie a mediului. Sunt sigur că şi de această dată cetăţenii se vor mobiliza pentru strângerea unor cantităţi semnificative de deşeuri de echipamente electrice şi electronice.”, a declarat Ovidiu Teodor Creţu, Primarul Municipiului Bistriţa.
Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulata în ziua ziua de 1 iunie la noul centru de colectare DEEE şi în 5 puncte provizorii. Campania va continua in data de 2 iunie cu colectarea de la domiciliu a aparatelor voluminoase si grele si de asemenea, cetaţenii municipiului pot aduce echipamentele vechi sau defecte la centrul de colectare DEEE. Toți deponenții vor fi înscrişi la o tombolă cu premii oferite de partenerul Electrolux.
“Salutăm această nouă inaugurare a unui centru de colectare DEEE, un serviciu atât de necesar în bunul mers al oricărei comunităţi dedicate protecţiei mediului înconjurător. Suntem siguri că rezultatele vor fi peste aşteptări, tot mai mulţi români alegând să se debaraseze de electronicele şi electrocasnicele vechi, în favoarea unora cu consum energetic scăzut..”, a declarat Carmen Georgescu, Marketing&Communication Manager Electrolux Romania.
Premiile vor fi oferite în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc sâmbătă, 2 Iunie, începând cu ora 19.00, in sala de consiliu a Primăriei Municipiului Bistriţa.
Reţeaua Naţională de Colectare (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), realizată de Asociaţia RoRec în parteneriat cu primăriile, înseamnă crearea unei infrastructuri coerente de colectare a DEEE, la nivel naţional. Un centru de colectare DEEE este un serviciu destinat comunităţii, un spaţiu amenajat conform standardelor europene, pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice într-un mod organizat şi în condiţii de deplină siguranţă, cu respectarea normelor de mediu.
Asociaţia Româna pentru Reciclare - RoRec este o organizaţie colectivă non-profit având ca membri fondatori zece dintre cei mai cunoscuţi producători europeni de electrocasnice cu activitate în România. Misiunea RoRec este de a contribui activ la realizarea obiectivelor europene pentru conservarea, protecţia şi îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii umane, pentru utilizarea raţională a resurselor naturale, prin servicii complete de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice şi implicit prin reintroducerea în sectorul economic de materii prime.
Electrolux este lider global pe piaţa electrocasnicelor, cu vânzări anuale de peste 40 milioane de produse, către clienţi din peste 150 de ţări. Compania se concentrează pe crearea de produse inovatoare, gândite special pentru a întâmpina nevoile reale ale consumatorilor casnici şi profesionali. Gamele Electrolux includ frigidere, maşini de spălat vase, maşini de spălat rufe, aspiratoare, aragaze şi sisteme de aer condiţionat, comercializate sub mărci renumite ca Electrolux, AEG, Eureka şi Frigidaire. În 2011, Electrolux a înregistrat vânzări de 102 miliarde coroane suedeze, iar numărul de angajaţi este de 58.000 persoane. Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.electrolux.com/press şi www.electrolux.com/news.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5