Bistriţa a dat undă verde ofensivei pentru un mediu curat

Bistriţa este oraşul în care a avut loc cel mai recent eveniment al campaniei „Ofensiva Verde continuă!”. Evenimentul a constat în activităţi de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electrocasnice, acţiuni de ecologizare a malului stâng al râului Bistriţa, şi multe alte surprize, cum ar fi şansa de a câştiga 20 de premii la tombola oferită de organizatori.

Programul „Ofensiva Verde” a debutat la Bistriţa cu o conferinţă de presă, unde toţi cei implicaţi în derularea campaniei au subliniat importanţa reciclării DEEE-urilor, cât şi despre reducerea poluării şi conservarea resurselor naturale, în condiţiile în care statisticile rămân, în continuare îngrijorătoare.

Ţinta de colectare de 4 kg de DEEE-uri pe locuitor pe an este departe de a fi atinsă, în România fiind colectate doar 0,5 kg de astfel de deşeuri în anul 2008.

„Principalul obiectiv al acestei campanii îl reprezintă conştientizarea celor din jurul nostru că o viaţă mai bună înseamnă inclusiv un mediu înconjurător mai curat”, a declarat Stere Creţu, preşedinte Grupul de Presă Reporter.

„Această campanie este parte dintr-un complex de activităţi de conştientizare pe care le desfăşurăm în ţară sub mai multe forme, cum ar fi Marea Debarasare, plus alte campanii specifice, proiecte pilot”, a afirmat Valentin Negoiţă, preşedinte Asociaţia Ecotic.

„Campania vrea să tragă un semnal de alarmă. Este o campanie care se bazează pe voluntariat, iar voluntariatul înseamnă entuziasm, care odată cu finalizarea campaniei, se consumă (…) După, autorităţile locale ar trebui să conlucreze cu firma de salubritate pentru ca să dezvolte acel interes public”, a precizat Raul Pop, director general Asociaţia Recolamp.

„Salut prezenţa oaspeţilor în judeţul nostru şi vrem să îi asigurăm de întreg sprijinul nostru. În general, cetăţenii sunt receptivi la acţiunea de colectare de DEEE-uri. Numai în cadrului programului Marea debarasare, am colectat peste 8.000 de kg de deşeuri în cele patru localităţi urbane din judeţul nostru”, a menţionat Iuliana Deneş, director coordonator APM B-N.

Caravana „Ofensiva Verde” le-a mai pregătit bistriţenilor o surpriză. Ieri seară, începând cu ora 20.00, la Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” a avut loc un spectacol cu premii oferite persoanelor ce s-au debarasat de deşeurile electrice, electronice sau electrocasnice. Invitaţii speciali au fost Mircea Vintilă şi Florin Săsărman.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5