Acţiuni caritabile ale Bisericii Greco-Catolice „Bunavestire”

A devenit o tradiţie ca în Postul Sfintelor Paşti, credincioşii greco-catolici şi copii de la Biserica bistriţeană Bunavestire, în coordonarea preotului protopop Ioan-Vasile Frişan,  să fie alături şi împreună cu vieţuitorii Congregaţiei Sfântul Iosif din Odorheiu Secuiesc. Şi în acest an, au fost întâmpinaţi de copiii şi surorile călugăriţe, cu multă căldură sufletească. Bistriţenii au dăruit acestora pachete oferite de credincioşi, constând în dulciuri, produse alimentare, fructe, legume, jucării, de asemenea, o sumă importantă de bani. Aici, la Odorheiu Secuiesc, sub îngrijirea celor opt călugăriţe din Ordinul Călugăresc al Inimilor Neprihănite a Preasfintei Fecioare Maria, sunt îngrijiţi zeci de copii cu vârste între 3 şi 18 ani, care învaţă la Liceul „Marin Preda” cu predare în limba română. Se aminteşte faptul că anul trecut 20 de absolvenţi ai liceului au trecut cu brio bacalaureatul.

         „Bucuria buneivestiri să vă umple sufletul de iubire, iar Lumina Învierii Domnului să vă aducă în inimi speranţa unei lumi mai bune, mai curate şi mai pline de Dumnezeu”, a transmis, drept mulţumire bistriţenilor, sora Emilia.

         De hramul bisericii, duminică, au slujit împreună alături de părintele protopop, preoţii Narcis Pop şi Teodor Costan, cuvântul de învăţătură al părintelui protopop Ioan Vasile Frişan s-a referit la misterul întrupării Fecioarei Maria. În continuare, o agapă frăţească i-a adunat împreună în bucuria comuniunii pe toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie.

         În Duminica de Florii, la Biserica de pe strada Gării din Bistriţa va avea loc tradiţionalul Târg de Florii. Va avea loc o expoziţie cu vânzare, iar din banii ce se vor colecta vor fi ajutate câteva familii nevoiaşe pentru prânzul de Paşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5