Activitatea microhidrocentralei de la Anieş, sistată de Garda de Mediu

Luna trecută, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariarului General au efectuat o serie acţiuni de control la amenajările hidroenergetice din judeţele Cluj şi Bistriţa-Năsăud.
“În timpul controlului efectuat de comisarii GNM la Microhidrocentrala Anieş din judeţul Bistriţa-Năsăud, administratorul obiectivului (S.C. Elerex S.R.L Maieru – Bistriţa-Năsăud) nu a prezentat actele de reglementare solicitate de reprezentanţii GNM, respectiv Autorizaţia de Mediu şi Autorizaţia de Gospodărire a Apelor”, se arată în comunicatul de presă postat pe site-ul Gărzii Naţionale de Mediu.
Potrivit sursei citate, comisarii de mediu au stabilit ca măsură cu termen până în data de 28 ianuarie transmiterea copiilor conform cu originalul ale Autorizaţiei de Mediu şi Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor, la sediul GNM-CJ Bihor.
“Întrucât, până la termenul stabilit, societatea a transmis doar o copie a Autorizaţiei de Gospodărire a Apelor, neputând, astfel, dovedi că deţine Autorizaţia de Mediu pentru funcţionarea obiectivului, comisarii GNM au sancţionat S.C. ELEREX S.R.L cu amendă contravenţională în cuantum de 60.000 lei şi au dispus sistarea activităţii Microhidrocentralei Anieş până la eliberarea documentelor necesare funcţionării”, se arată în informarea GNM.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5