Amenzi de 120.000 lei, de la Garda de Mediu, pentru firme din domeniul prelucrării lemnului

Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) din cadrul Comisariatului General au desfăşurat, în perioada 26 ianuarie- 1 februarie, o serie de controale la operatorii economici de pe raza judeţelor Alba şi Bistriţa Năsăud, care desfăşoară activităţi de prelucrare a materialului lemnos, respectiv tăiere şi rindeluire a lemnului.
Potrivit comunicatului de presă de pe site-ul Gărzii de Mediu, cu ocazia verificărilor, comisarii au constatat încălcări ale legislaţiei de mediu în vigoare şi au aplicat sacţiuni contravenţionale.
O firmă din judeţul nostru funcţiona fără Autorizaţie de mediu, motiv pentru care comisarii GNM au aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 60.000 lei şi au dispus sistarea activităţii până la obţinerea Autorizaţiei de mediu. O altă societate avea Autorizaţia de mediu expirată în septembrie 2011, fapt care a condus la sancţionarea cu amendă contravenţională în cuantum de 60.000 lei şi la dispunerea sistării activităţii operatorului până la obţinerea unei noi autorizaţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5