ACTIVITĂȚI INEDITE ÎN CADRUL SĂPTĂMÂNII ȘCOALA ALTFEL LA ŞCOALA GIMNAZIALĂ ȘTEFAN CEL MARE BISTRIȚA

INV. POJAR CAMELIA

„A fost o zi super!” Așa au declarat elevii clasei pregătitoare D, de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Bistrița, la finalul primei zile din săptămâna Școala Altfel.
Această afirmație plină de entuziasm este îndreptățită, mai ales că scenariul a fost cu totul diferit de cele deja cunoscute. Părinții elevilor au participat, împreună cu propriii copii, la o activitate plină de farmec și culoare. În acest cadru diferit, părinții care au redevenit școlari, pentru o zi, au participat la „Atelierul de creație”. Au așteptat cu emoție această zi și s-au pregătit temeinic, iar munca a fost atât de antrenantă, încât nici nu au simțit cum a trecut timpul. Cu multă îndemânare, au realizat produse deosebite care vor fi valorificate în cadrul unui târg, iar banii obținuți vor fi donați în cadrul unei opere de caritate.
După orele de muncă, a urmat binemeritata pauză. Împreună, s-au prins în jocurile copilăriei și s-au bucurat să petreacă timp de calitate, alături de școlăreii entuziaști. Astfel că, în curtea școlii și pe terenul de sport, au răsunat cântece și jocuri, precum: Mi-am pierdut o batistuță, Ursul doarme, Tară, țară, vrem ostași! și altele, care au produs amuzament și au generat o energie pozitivă, pe care părinții o vor duce cu ei la locul de muncă, părăsit pentru o zi. Aceștia, emoționați, au declarat că s-au simțit nemaipomenit în această ipostază și că își doresc să mai participe la programe de acest fel.
Scopul acestei activități a fost acela de a valorifica potențialul creativ al părinților în dezvoltarea emoțională a elevilor, de a aplica noi tehnici de comunicare în cadrul programului de lucru la clasă, de a consolida relațiile dintre copii, necesare pentru această etapă a vârstei, dar și de a redescoperi farmecul copilăriei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5