Activităţi intense la Şcoala Generală “Ştefan cel Mare”

Directoarea Şcolii Generale “Ştefan cel Mare” din Bistriţa, d-na prof. Rodica Petruţiu, o femeie dinamică, bun manager, sufletistă şi prietenă a colectivului didactic, ne-a relatat, cu modestie, realizările şi acţiunile în care au fost implicaţi elevii şi cadrele didactice din această şcoală.

Astfel, în şcoală s-au desfăşurat diverse acţiuni printre care enumerăm: un exerciţiu aplicativ în colaborare cu ISU Bistriţa, la care au participat cadre didactice şi elevi; campionatul de handbal pe echipe, unde băieţii de la şcoala “Ştefan cel Mare”, campioni naţionali în 2004, au demonstrat că sportul în şcoală este la mare înălţime; activităţile tradiţionale din şcoală dedicate lui Moş Nicolae se vor desfăşura printr-un program intitulat “Dăruind vei dobândi”, la care fiecare clasă va pregăti pachete care se vor înmâna copiilor cu posibilităţi materiale reduse din şcoală, Serbarea Pomului de Iarnă care implică o paletă de acţiuni multiple din partea elevilor şi cadrelor didactice; Zilele Şcolii care se vor desfăşura în prima săptămână după vacanţa de Sfântul Crăciun; expoziţie de desene în holul Centrului Cultural Municipal Bistriţa – grafică realizată de talentaţii elevi ai şcolii.

De menţionat că eleva Mădălina Toderaşc a ocupat locul I la concursul organizat de Primăria Bistriţa în colaborare cu UBB-Extensia Bistriţa. Au fost desfăşurate parteneriate pe diferite domenii cu Primăria Bistriţa, Poliţia de Proximitate şi Biblioteca Judeţeană, iar educaţia informaţională a fost realizată împreună cu ANSIT BN.

Un alt domeniu avut în vizorul direcţiunii sunt cursurile de perfecţionare ale cadrelor didactice care au fost organizate de UBB, unde colectivul a dat dovadă de o bună pregătire profesională.

Trebuie scos în evidenţă faptul că această şcoală are un număr de 767 elevi, incluşi şi cei din Ghinda, cu 16 clase la ciclul primar şi 15 clase la ciclul gimnazial. La ciclul primar există două clase de step by step, iar pentru anul şcolar viitor se mai preconizează o clasă, la cererea părinţilor.

Şcoala Ghinda este subordonată şcolii “Ştefan cel Mare” şi se află în faza de construcţie a noului local cu şase săli de clasă şi două săli pentru grădiniţă, licitaţia având loc iar construcţia acestei şcoli se va termina cât mai rapid posibil. Elevii de la şcoala Ghinda urmează şi vor urma gimnaziul la şcoala “Ştefan cel Mare”, existând un microbuz în acest sens care face naveta Ghinda – Bistriţa pentru transportul elevilor şi cadrelor didactice.

Referitor la vaccinarea fetiţelor din clasa a IV-a împotriva cancerului de col uterin, directoarea a precizat: “Sprijinim această activitate, s-a discutat cu medicii de familie şi asistentele, specialiştii, s-au desfăşurat şedinţele cu părinţii, iar vaccinarea rămâne numai la latitudinea părinţilor”.

Este o certă dovadă că la această şcoală se munceşte , activităţile sunt diverse, manageriatul este de calitate, iar directoarea şi colectivul de cadre didactice sunt la înălţimea cerinţelor învăţământului românesc modern.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5