Administraţiile de pe Valea Someşului, în acţiune

Parva

Ca şi alte administraţii ale localităţilor din Ţara Năsăudului, şi cea din Parva se zbate pentru a îmbunătăţi condiţiile de trai ale cetăţenilor săi. Aici, de peste un an de zile – după cum ne mărturiseşte primarul Gheorghe Stelian – se execută lucrări de reabilitare şi extindere a reţelei de apă, conform proiectului de aducţiune a cărei finalizare este prevăzută la sfârşitul anului curent.

Acum administraţia urmăreşte un alt obiectiv de mare importanţă pentru comuna Parva: accesarea de fonduri pentru canalizare. Pentru aceasta, a fost întocmit un proiect încadrat Măsurii 322 privind modernizarea satelor româneşti prin care, după evaluarea la OJPDRP, se speră primirea sumei de 2,3 milioane de euro din fonduri structurale acordate de Uniunea Europeană. După primirea banilor va fi reabilitată clădirea Căminului Cultural, dar şi modernizate drumurile comunale de la Valea Izvorului şi Arşiţa.

Rebra

Primarul Ştefan Danci – comuna Rebra, ne asigură că reţeaua stradală de canalizare este realizată pe mai mult de jumătate din lungimea totală, adică într-un procent de 65 la sută. Aceasta este posibil printr-o finanţare guvernamentală de patru milioane de lei, având promisiuni – cum spunea primarul Danci – că vor primi în continuare bani pentru a finaliza canalizarea până în vara anului 2009. Până în prezent, reţeaua stradală a fost executată pe un tronson de 3,8 kilometri pe strada Valea Lungă – care a beneficiat de o reabilitare a infrastructurii din fonduri SAPARD –dar şi pe strada Uliţa Satului şi o porţiune a DJ 172 B ce traversează comuna.

Telciu

Aşa cum ne informează primarul comunei Telciu – ing. Sever Mureşan – lucrările de reparaţie capitală a clădirii Dispensarului începute în primăvară se vor finaliza în aceste zile, cu fonduri din bugetul local. Vor fi date în folosinţă, la mansardă, două apartamente de serviciu, vor fi reamenajate, la parter, cabinetele celor doi medici de familie şi a unui medic stomatolog, acestea vor fi dotate cu mobilier de specialitate.

“Din păcate, suntem în întârziere cu construcţia sălii de sport, din cauză că a trebuit să rezolvăm problema cu redimensionarea amplasamentului pe care nu încăpea sala, ce va avea o capacitate de 153 locuri. Investiţia este realizată cu fonduri guvernamentale derulate prin CNI Bucureşti şi cu o cofinanţare pentru asigurarea utilităţilor, de la bugetul local” – ne-a informat primarul Sever Mureşan.

Şi, o bucurie pentru elevii ce învaţă la ŞAM Telciu – venind din localităţile aparţinătoare: Bichigiu – 20 elevi (care au de parcurs un traseu de aproape 16 km), iar cei din Fiad şi Telcişor în număr de peste 80 (circa 9 km) au scăpat de naveta pe jos deoarece o vor efectua cu microbuzele şcolare care au intrat în administrarea primăriei. Din cauza numărului mare de elevi, aceste microbuze vor face mai multe curse pe zi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5