Administraţiile publice îşi vor putea lua maşini până în 12.000 de euro prin programul ,,Rabla”

Succesul de care se bucură la acest moment Programul ,,Rabla” l-a determinat pe ministrul Mediului, Laszlo Borbely, să facă o promisiune extrem de îmbucurătoare pentru autorităţile publice.

Laszlo Borbely a declarat că are acceptul de principiu al premierului Emil Boc de a permite primăriilor, consiliilor judeţene şi prefecturilor, ba chiar şi ministerelor să participe în nume propriu la Programul ,,Rabla” pentru a-şi înnoi parcurile auto.

Ministrul Mediului a atras însă atenţia că această facilitate nu va putea constitui o ,,portiţă” pentru ca autorităţile publice să-şi achiziţioneze limuzine ori maşini de teren foarte scumpe, ci doar maşini de clasă medie.

,,Acum, administraţiile publice locale şi centrale au posibilitatea să predea maşinile vechi din dotare, dar nu au posibilitatea, din cauza unor interdicţii guvernamentale, să cumpere maşini noi anul acesta. Am discutat deja cu premierul şi dorim să nu mai fie această interdicţie, dar să limităm, să nu se cumpere maşini de lux, ci până în 10.000 -12.000 de euro", a declarat Laszlo Borbely

Oficialul nu a făcut deocamdată precizări în legătură cu aspectele tehnice ale derulării programului ,,Rabla” pentru autorităţi - dacă se vor tipări vouchere speciale, câte astfel de vouchere vor putea fi utilizate de autorităţile publice pentru achiziţionarea unei maşini etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5