Programul ,,Rabla”

Borbely: Dosarele pot fi depuse până în 15 octombrie

Programul de înnoire a parcului de autoturisme şi autoutilitare uşoare, destinat persoanelor fizice, pare să fi intrat în impas.

Potrivit declaraţiilor ministrului Mediului, Laszlo Borbely, până acum dintre cele 120.000 de tichete valorice distribuite colectorilor autorizaţi au fost utilizate mai puţin de jumătate iar termenul până la care sunt valabile se apropie cu paşi repezi.

Două ar putea fi explicaţiile acestei stagnări: fie interesul speculativ al celor care speră într-un preţ cât mai bun pe piaţa liberă pentru tichetele pe care le-au obţinut, fie pur şi simplu lipsa puterii de cumpărare a celor care şi-au casat maşinile vechi (la care a contribuit inclusiv înăsprirea condiţiilor de creditare prin băncile comerciale).

,,Anul acesta, în cadrul Programului «Rabla», Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat 120.000 de tichete, acestea fiind distribuite în totalitate către colectori. Numărul de maşini noi achiziţionate până acum este de 21.300, dintre care 8.000 sunt româneşti. Ultima cerere de decontare va putea fi depusă de către producătorul validat cel mai târziu la data de 25 noiembrie, iar decontul va fi realizat până pe 12 decembrie anul acesta. De asemenea, vreau să subliniez că toţi ce care deţin sau vor deţine astfel de tichete trebuie să le valorifice în termenele menţionate deoarece ulterior acestea îşi vor pierde valoarea. În ceea ce priveşte persoanele juridice şi operatorii economici fără personalitate juridică aceştia pot depune dosarele de acceptare în cadrul programului până la 15 octombrie, inclusiv”, a declarat Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

Tichetele valorice pentru Programul ,,Rabla” vor putea fi eliberate persoanelor fizice de către colectorii validaţi numai până pe 21 noiembrie şi vor putea fi utilizate de către proprietari doar până pe 23 noiembrie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5