Modificări de nuanţă la programul ,,Rabla”

Printr-un ordin semnat de ministrul Mediului, Laszlo Borbely, (numărul 415/1 aprilie 2010), Ghidul de finanţare al programului de stimulare a înnoirii parcului naţional de autoturisme a fost modificat.

Majoritatea modificărilor sunt ,,de nuanţă”, completându-se anumite articole ale Ghidului (în sensul respectării regulilor de tehnică şi acurateţe legislativă), ori corectându-se anumite erori gramaticale, însă apar şi două prevederi importante.

În primul rând, se legiferează faptul că persoanele juridice care se înscriu în program nu au voie, sub sancţiunea excluderii de pe lista de beneficiari, să înstrăineze voucherele primite sau să cumpere vreun astfel de tichet valoric de la o altă persoană juridică sau fizică. Măsura a fost luată pentru a se preveni, măcar în cazul persoanelor juridice, tendinţa speculativă care se resimte atât de pregnant în cazul ,,Rablei” pentru persoanele fizice.

O a doua noutate vizează tot persoanele juridice (mai precis ONG-urile şi agenţii economici). S-a decis ca printre beneficiarii de tichete valorice să nu se regăsească persoane juridice înfiinţate cu mai puţin de un an înainte de depunerea dosarului de înscriere în program.

Explicaţia rezidă în aceea că s-a dorit să se evite apariţia de beneficiari ,,fantomă”, asociaţii, fundaţii sau firme înfiinţate special pentru a căpăta ajutor financiar nerambursabil pentru achiziţionarea de maşini noi (şi care nu este deloc de neglijat, putând ajunge echivalentul în lei a 200.000 de euro dacă activează în orice alt domeniu decât cel de transporturi, respectiv echivalentul în lei a 100.000 de euro - firmele de transport).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5