Rabla merge mai departe

Tichetele ,,Rabla”, valabile până pe 31 ianuarie 2011

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, (decizia oficială urmând a fi luată în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare) că valabilitatea tichetelor valorice utilizabile în cadrul Programului ,,Rabla” pentru autoturisme şi autoutilitare uşoare va fi prelungită până pe 31 ianuarie 2011.

Motivul pentru care a fost luată această măsură este cât se poate de simplu: la momentul de faţă mai sunt în România peste 31.000 de vouchere neutilizate (suficiente pentru preschimbarea a 10.000 de autoturisme), iar termenul lor de valabilitate ar fi urmat să expire pe 23 noiembrie - insuficient ca piaţa auto să le mai ,,absoarbă”, se precizează în comunicatul de presă emis de Ministerul Mediului.

Totodată, ministrul Borbely a mai afirmat că în 2011 persoanele fizice vor putea utiliza câte patru tichete valorice pentru achiziţionarea unei maşini, faţă de trei în prezent.

În schimb, valoarea nominală a tichetelor va fi scăzută de la 3.800 la 3.000 de lei. Subvenţia va fi, totuşi, mai mare decât acum - 12.000 de lei, faţă de 11.400 de lei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5