AGROTURISMUL A ÎNFLORIT LA LIVEZILE

Perseverenţa şi buna pregătire a fermierilor, ajutaţi parţial din fonduri europene, a condus la realizarea unor frumoase obiective agroturistice şi pe teritoriul comunei Livezile. Unele dintre aceste obiective au fost vizitate în 24 iunie, cu ocazia Zilei Tânărului Fermier, ediţia a XXVIII-a, 2010, dedicate agroturismului.

Prima pensiune agroturistică vizitată a fost moderna cabană „Edelweiss” a S.C. Walterina SRL Livezile, administrată de ing. Marcela Griger. Aici a avut loc deschiderea oficială a Zilei Tânărului Fermier, prin alocuţiunile prezentate de ing. Ioan Mititean, directorul DADR Bistriţa – Năsăud, Ioan Păun, subprefectul judeţului, ing. Vasile Tabără, iniţiatorul acestei acţiuni, demarate la Liviu Rebreanu (Prislop), în 1992 şi ing. Marcela Griger, gazda primitoare a circa 100 de specialişti şi interesaţi de agroturism.

Lăsând în urmă frumoasa pensiune a florii de colţ, caravana specialiştilor în agroturism a continuat cu vizitarea amenajării a altor obiective din comuna Livezile.

Amenajarea piscicolă a S.C. Gemir S.R.L. - patronate de ing. Grigore Zagrai, a fost cel de al doilea obiectiv agroturistic vizitat, în comuna Livezile, realizat cu multe eforturi dar şi cu speranţa unor bune rezultate în domeniul pescuitului şi turismului.

Cel de al treilea obiectiv agroturistic vizitat, în comuna Livezile, a fost microferma zootehnică înfiinţată de Ioan Trişcă, nu departe de stadionul „Voinţa”, în curs şi el de modernizare, pe terasa sudică a râului Bistriţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5