AJOFM BN vrea să-i convingă pe angajatori să încadreze ucenici

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa- Năsăud se întâlneşte astăzi, de la ora 10, la sediul instituţiei, cu marii angajatori bistriţeni pentru a le prezenta oportunităţile oferite de noul cadru legislativ privind ucenicia la locul de muncă.

Guvernul a aprobat recent Hotărârea HG 1212/2011 pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă. Aceste noi modificări sprijină persoanele care doresc să-şi schimbe profesia într-un context economic în care o astfel de modificare este mai complicată.

“Prin contractul de ucenicie, angajatul poate obţine un loc de muncă cu o durată cuprinsă între un an şi trei ani de zile, iar perioada de probă la care poate fi supus ucenicul nu poate fi mai mare de 30 de zile. Angajatorul trebuie să-i asigure ucenicului pregătirea teoretică şi practică, iar înainte de expirarea contractului de ucenicie angajatorul este obligat să înscrie ucenicul la un Centru autorizat de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale unde ucenicul va fi certificat. Toate costurile de evaluare sunt suportate de angajator”, precizează purtătorul de cuvânt al AJOFM BN, Adina Sigartău.

Pentru angajator, principalul avantaj este faptul că poate primi lunar, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, pe perioada derulării contractului de ucenicie, pentru acel ucenic, o sumă egală cu 60% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj, adică suma primită lunar de angajator este de 300 lei prin încheierea unei convenţii cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5