Al. C. Miloş, în revista Floare de latinitate din Novi-Sad, Serbia

Revista literară „Floare de latinitate” a românilor din Serbia apare la Novi-Sad, având ca redactor şef pe poetul Vasile Barbu.
În nr. 2 din anul 2016/2017, având pe frontispiciu „Nu uita că eşti român” este un sumar bogat: Nicolae Dabija, academician din Basarabia, publică un text -„Limba română”, un poem de Tudor Arghezi - „Inscripţie pe o uşă”, poetul Valeria Grosu scrie un pome „L-am iubit pe Eminescu”, apoi planul financiar al Consiliului Naţional Român, veşti de la românii timoceni – „Protopopiatul BOR al „Daciei Ripensis”, în plină ascensiune, ÎPS Bartolomeu Anania – „Sfinţii Petru şi Pavel – apostolii care au răscumpărat trecutul”, Dan Obeşterescu – „Astra în Banatul iugoslav” etc.
La rubrica „Oaspetele nostru”, pag. 59, este prezentat cosmopoetul român, originar din Bistriţa, Alexandru Cristian Miloş, cu un grupaj din ciclul „Poemele planetelor”.
În anul 2017, la Editura Tibiscus din Uzdin –Serbia, va apare o antologie de poeziei româno-sârbă din poeziile „Cosmonauţii albi” de Al. C. Miloş, în traducerea lui Vasile Barbu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5