O nuntă de basm

Alai din 12 ţări pentru Zamfira şi Viorel

Prof. dr. Dorel Cosma, nănaşul celei mai mari nunţi din lume, vă dă întâlnire, începând de astăzi, cu nuntaşi din 12 ţări, care vin să fie alături de Zamfira şi mirele ei, Viorel. De la ora 10.00, are loc o animaţie în municipiul Bistriţa în diverse puncte: Statuia Andrei Mureşanu – Serbia, Piaţa Eminescu – Franţa, Turcia, Lama – Israel, Big – Rusia, Algeria, Restaurantul Bulevard – Cipru, Spania, Unicarm – Cehia, Kaufland – Ucraina, Croaţia. Deschiderea festivă şi spectacolul inaugural, cu formaţiile participante în festival, alături de grupurile româneşti „Cununa de pe Someş”, „Balada” şi „Sincron” din Bistriţa, X Style Arad şi Teatrul Bacovia Bacău va avea loc de la ora 21.00, la scena amplasată în faţa Centrului Cultural Municipal.

Mâine, de la ora 11.30, împreună cu invitaţii, se va participa la Ziua Imnului Naţional, alături de toboşarii cetăţii şi va avea loc primirea de către primarul municipiului, Ovidiu Teodor Creţu. La ora 19.00, va fi deschis Târgul de artă populară şi va fi animaţie la filigorie, unde vom învăţa dansuri cu grupurile din Croaţia, Cehia, Cipru şi Franţa. La ora 21.00, debutează Miss Zamfira, cu prezentarea costumului şi a unui cântec din repertoriul tradiţional. Apoi, vor evolua Franţa, Algeria, Israel, Rusia şi Spania. Nunta noastră continuă sâmbătă, de la ora 19.00, cu învăţarea tainelor dansului din Algeria, Rusia, Israel. La ora 21.00, este programată proba a doua a concursului Miss Zamfira cu câte un cântec în limba română a fiecărei candidate. Urmează evoluţia la scenă a alaiurilor din Cipru, Cehia, Turcia, Serbia, Croaţia şi Ucraina.

În ultima zi de nuntă, duminică, de la ora 12.00, vom primi cu toţii binecuvântarea la Panteonul bistriţenilor. La ora 19.00 va fi animaţie cu învăţarea unui dans împreună cu Ucraina, Spania, Turcia şi Serbia. La ora 21.00, spectacolul la scenă debutează cu proba a III-a a concursului Miss Zamfira, un dans popular românesc, şi desemnarea celei mai frumoase participante la ediţia din acest an. Manifestările se vor încheia cu evoluţia alaiurilor din cele 12 ţări.

Vă aşteptăm pe toţi bistriţenii să fiţi părtaşi la tradiţiile celor 12 ţări prezente la nuntă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5