Alegerile pentru Camera Agricolă, amânate cu jumătate de an

Fermierii bistriţeni vor veni la urne în luna aprilie a anului viitor, după ce Guvernul, prin Ordonanţă de Urgenţă a prorogat cu şase luni termenul de defăşurare a a primelor alegeri pentru constituirea Camerelor pentru Agricultură, Industrie Alimentară, Piscicultură, Silvicultură şi Dezvoltare Rurală.

Altfel spus, alegerile programate pe data de 21 noiembrie vor fi reprogramate la o dată care va fi anunţată în timp util.
„Prorogarea acestui termen este necesară, deoarece în Legea nr. 122/2012, termenul propus a fost insuficient pentru îndeplinirea formalităţilor privind înscrierea Camerei Agricole Naţionale şi a Camerelor Agricole Judeţene în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. De asemenea, prin prorogarea termenului se evită suprapunerea alegerilor parlamentare la aceste Camere“, este explicaţia purtătorului de cuvânt al Guvernului.

Camerele agricole vor lua locul celor aflate în subordinea Consiliilor Judeţene, care urmează a fi desfiinţate. De organizarea alegerilor se ocupă membrii Comitetului Naţional de Iniţiativă pentru Camerele Agricole (CNICA), precum şi cei ai Comitetelor Judeţene de Iniţiativă pentru Camerele Agricole (CJICA), organisme deja înfiinţate.

În Bistriţa-Năsăud, peste 50 de persoane îşi arătaseră deje intenţia de a candida pentru unul din cele 25 de posturi ale Colegiului Judeţean al Camerei Agricole. Dosarele de candidaturi se înregistrau la Comisia Electorală a Circumscripţiei Electorale Judeţene nr. 6 Bistriţa-Năsăud, prezidată de ing. Ioan Mihuţ, sediul fiind în incinta Direcţiei pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

Drept de vot au toţi fermierii de pe listele APIA BN, reprezentanţii celor 15 ocoalele silvice private şi alte forme asociative care deţin suprafeţe în fondul forestier. În total, vorbim de 43.710 persoane incluse pe aceste liste electorale în Bistriţa-Năsăud. În judeţul nostru se va vota în 62 locaţii, aferente unităţilor administrativ-teritoriale. Aproape o jumătate de milion de buletine vor fi tipărite, asta pentru că fiecare persoană va pune ştampila pe 9 tipuri de buletine.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5